Την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου κήρυξε ο Πρωθυπουργός

Την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου σήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του στο κορυφαίο κομματικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας, την Πολιτική Επιτροπή.

Ο ίδιος μάλιστα «κωδικοποίησε» το δίλλημα των εκλογών σε ένα ερώτημα: «Το δίλημμα των εκλογών είναι Κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Τσίπρα;»

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ με αναφορά στις εκλογές του 2023. Αυτή η συγκυρία είναι που γίνει σαφές περιεχόμενο όλο το προσεχές διάστημα, πρέπει να αναδείξουμε το έργο μας, ό,τι είπαμε το κάναμε. Να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου, φράζοντας το δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά.

Ποτέ άλλοτε η πατρίδα μας δεν αντιμετώπισε τόσες μεγάλες και διαδοχικές κρίσεις. Μέσα σε αυτό το ασταθές περιβάλλον η ελληνική κοινωνία και οικονομία όχι μόνο έμειναν όρθιες. Η ανάπτυξη για το 2022 αγγίζει το 6%. Το ίδιο διάστημα η ανεργία έπεσε στα χαμηλότερα της 12ετίας. Επενδυτικοί κολοσσοί ψηφίζουν Ελλάδα, παντού προχωρούν μεγάλα έργα. Περισσότερες δουλειές, πιο αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις. Η ανάπτυξη μας επιτρέπει να μειώνουμε φόρους. Θα αυξήσουμε και πάλι τον κατώτατο μισθό, να αυξήσουμε τις συντάξεις την 1-1-2023. Επιδοτούμε τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Τρία μέτωπα στο δρόμο προς τις κάλπες. Συνδέονται μεταξύ τους.

1 Στα εθνικά με πόλεμο στην καρδιά της ηπείρου και έναν επιθετικό γείτονα

2.Η εσωτερική κατάσταση στη χώρα, η διεθνής κρίση που γεφυρώνεται με επιδιώξεις άλλων κέντρων που επιδιώκουν τη φθορά της κυβέρνησης. Επιδιώκουν ρήξη στις σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στην πολιτεία και τους πολίτες και η διαμόρφωση αρρωστημένης κατάσταση. Εχουμε ενοχλήσει πολλούς, η δυναμική έχει αφαιρέσει ισχύ από κέντρα. Κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους, εμείς οι νεοδημοκράτες δεν μασάμε.

3. Τρίτο μέτωπο μια αντιπολίτευση που λέει όχι σε όλα, που βλέπει παντού ευθύνες Μητσοτάκη, σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές. Οχι μόνο σε μένα και την κυβέρνηση, αλλά και σε απλούς πολίτες. Φύγε από τη χώρα, ερχόμαστε γράφει ο κ. Πολάκης σε έναν απλό πολίτη.

Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατική Ευρώπη και την Ειρήνη, δεν θέλουμε τετελεσμένο στην Ουκρανία που θα ήθελε να μιμιθεί και η Τουρκία στη γειτονιά μας. Ο Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα ήθελε απέναντί του τον κ.Τσίπρα, αλλά έχει εμένα. Που του απευθύνομαι. Εχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος. Στον κ.Ερντογάν απευθύνομαι με ειλικρίνεια όταν του λέω ότι η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις. Νιώθω φίλο τον τουρκικό λαό, αλλά δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο. Εθνικό δόρυ οι συμμαχίες, ασπίδα οι ένοπλες δυνάμεις.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια στις επιτεύγματα της κυβέρνησης σε πολλούς τομείς του κυβερνητικού έργου και πρόσθεσε: Μόνο την τελευταία εβδομάδα, στην Οικονομία είχαμε τις τελικές υπογραφές για την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Σώσαμε τις δουλειές σε 600 εργαζόμενους και εςλπίζουμε να προστεθούν άλλοι 1.200. Την επόμενη μέρα η ΕΕ αναθεώρησε την ανάπτυξη στο διπλάσιο της ευρωζώνης.

Το Καλάθι του Νοικοκυριού, που λοιδωρήθηκε να μειώνει τις τιμές σε 101 προϊόντα. Για την ενέργεια ξεκίνησαν οι έρευνες για φυσικό αέριο από την Exxon Mobill. Αποφασίσαμε να πούμε όχι στην αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, αναγνωρίζοντας την εθνική του σημασία. Στην Παιδεία είχαμε 3 διαδοχικές ειδήσεις. Συναντήθηκα και εγώ με εκπροσώπους 30 αμερικανικών πανεπιστημίων που έχουν συνάψει προγράμματα με ελληνικά πανεπιστήμια. Κορυφαία πανεπιστήμια όπως το Γέηλ δέχονται Ελληνες φοιτητές χωρίς δίδακτρα.

Ο ΔΟΑΤΑΠ ανακοίνωσε ότι η αναγνώριση ξένων πτυχίων θα ολοκλρώνεται μέσα σε 60 μέρες. Βάλαμε τίτλους τέλους στη ντροπή των εκκρεμών συντάξεων. Το κράτος πρέπει να στέκεται δίπλα στους πολίτες, να παίρνουν τη σύνταξή τους εντός ευλόγου διαστήματος. Μέσα σε 22 μήνες εκδόθηκαν 470.000 συντάξεις. Ακολουθούν οι επικουρικές και τα εφάπαξ.

Η οικονομία μας πολιορκείται από την εισαγόμενη ακρίβεια, δεν πανηγυρίζουμε, αλλά δεν επιτρέπεται να μηδενίζεται η προσπάθεια. Δεν πρόκειται για εθνική ιδιαιτερότητα.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στάση άρνησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν πρόκειται, είπε, για παράταξη, αλλά για συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής. Γι΄αυτό κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα. Μέχρι και παιδεραστές μας αποκάλεσαν οι άθλιοι. Ετοιμάζονται για την ήττα τους, αμφισβητώντας ακόμη και την ακεραιότητα των εκλογών. Ο αριστερός τραμπισμός. Τελευταίο καταφύγιο οι περίφημες υποκλοπές. Μπλέκουν συνειδητά νόμιμες επισυνδέσεις με παράνομα λογισμικά.

Επιχειρούν να πείσουν για ποιο πράγμα: Οτι δεν είχα άλλη δουλειά από το παρακολουθώ τους υπουργούς μου, τις γυναίκες τους, τη γραμματέα μου; Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και έρχεται ο ίδιος ο κ.Τσίπρας να δείξει την εμπλοκή του. Είπε στην τελευταία του συνέντευξη ότι και στην εποχή του, μάλλον λειτουργούσαν παράνομα λογισμικά.

Το Pegasus. Μιλάμε για την εποχή παρακολούθησης που έχω βάσιμες υποψίες ότι παρακολούνταν και το δικό μου τηλέφωνο και της οικογένειάς μου. Μόλις πέντε μέρες πριν από τις κάλπες άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα που εμπόδιζε την εμπορία ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης. Από κακούργημα έγινε πλημμέλλημα. Ποιους ήθελε να προστατεύσει, σε ποιούς άνοιγε το δρόμο για να συνεχίζουν τη δράση τους. Οι αντίπαλοί μας δεν διδάχθηκαν τίποτα από τη Novartis. Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη που θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις δημοκρατίες από τη Δικαιοσύνη. Θα περιμένουμε την ετυμηγορία της.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη συμφωνία για την προμήθεια των Ραφάλ- Από το go back madame Merkel, πήγε στο go back mr. Macron. Να μας πει ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους, όταν παίζει στα ζάρια την ίδια του την πατρίδα. Αποδεικνύεται ο ίδιος εθνικό μειονέκτημα. Μας αρκεί που είμαστε με τους πολλούς και στο όνομά τους δεσμευόμαστε. Αλλο το γήπεδο της πολιτικής και άλλο αυτό των προσωπικών συμφερόντων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε. Τα ιδιωτικά συμφέροντα ούτε υποβολείς, ούτε ρυθμιστές τους θέλουμε. Ο καθένας στο ρόλο τους. Μην αμφισβητήσει κανείς την ενότητά μας. Ας κάνει πρόταση δυσπιστίας, αλλά δεν τολμά. Οσοι θέλουν την Ελλάδα μπανανία, απαντώ «λάθος διεύθυνση». Ειμαι εκλεγμένος από τον λαό και σ’ αυτόν λογοδοτώ.

Ολα αυτά κάνουν την επόμενη κάλπη μια από τις πιο κρίσιμες της Μεταπολίτευσης. Καλείται να αντιμετωπίσει και τον σκόπελο της απλής αναλογικής- παγίδα που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει χώρος ούτε για εσωστρέφεια, ούτε για χαλαρή ψήφο που οδηγεί σε τερατογεννέσεις και αδύναμους σχηματισμούς. Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις. Στόχος είναι ένας, αυτοδύναμη Ελλάδα με πρωταγωνίστρια τη ΝΔ. Το επόμενο διάστημα η παράταξή μας έχει χρέος να απλωθεί στην κοινωνία, με ρεαλισμό, αλλά χωρίς κομπασμό. Οι πολίτες περνάνε δύσκολα, όλοι θα ήθελαν κάτι περισσότερο, αλλά καταλαβαίνουν ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε συνθήκες διεθνούς κρίσεις.