Επισπεύδεται η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων – Τα κόμματα κλείνουν τις εκκρεμότητες στο Ν. Τρικάλων

Σε ρυθμούς προεκλογικούς εισέρχεται το πολιτικό σύστημα αμέσως μετά τον εορτασμό της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, που σήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο κορυφαίο κομματικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας, την Πολιτική Επιτροπή.

Έτσι υπό την απειλή του εκλογικού αιφνιδιασμού, τα κοινοβουλευτικά κόμματα αναμένεται να εντείνουν τις προσπάθειες τους για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Πρώτο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινώσει τους συνδυασμούς του στη περιφέρεια, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα ακολουθήσει αμέσως μετά το ΠΑ.ΣΟ.Κ και η Ν.Δ. πολύ αργότερα

Στο νομό Τρικάλων δυστοκία στην εξεύρεση υποψηφίων φαίνεται πως αντιμετωπίζει μόνο το κόμμα του κ. Ν. Ανδρουλάκη, αφού στη κυβερνητική παράταξη και στο κόμμα του Α.Τσίπρα, η προσφορά υπερβαίνει τη ζήτηση.

Το μόνο ζήτημα που υφίσταται στο τοπικό ΣΥ.ΡΙΖ.Α, που έχει αποφασιστεί η αντιπροσώπευση των δύο φύλων στο ψηφοδέλτιο να είναι ισόποση, είναι το πλεόνασμα υποψηφίων με αναφορά στο Δήμο Μετεώρων.

Στη Ν.Δ η περίπτωση του Χρ. Μιχαλάκη και των υπόλοιπων αυτοδιοικητικών ανά την επικράτεια που επιθυμούν να μεταπηδήσουν στη πολιτική αρένα, θα κριθεί από τον ίδιο το Πρωθυπουργό λίγο πριν τη προκήρυξη των Εθνικών εκλογών.