Το σενάριο τρόμου για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Κινούμενη άμμος για υποψήφιους και εκλεγμένους. Για ποιους κτυπά η καμπάνα.

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι βουλευτές και οι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Τρικάλων, εξαιτίας της αβεβαιότητας που διαγράφεται όσον αφορά τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

O ορατός κίνδυνος μείωσης των εδρών από 4 σε 3, με την παράλληλη μείωση των υποψηφίων από 6 σε 5, σε συνδυασμό με την πιθανολογούμενη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη στο ψηφοδέλτιο των επερχόμενων εκλογών, καθιστά εκρηκτικό το κλίμα τόσο στο επίπεδο συγκρότησης του ψηφοδελτίου όσο και σ`αυτό που αφορά την περαιτέρω πολιτική επιβίωση των μέχρι σήμερα φερόμενων ως σίγουρων δια την επανεκλογή τους κοινοβουλευτικών.

Σ` ένα τέτοιο σενάριο είναι σαφές ότι όλοι απειλούνται.

Απειλούνται καταρχάς οι πολιτευτές, καθόσον στην περίπτωση του “κακού” σεναρίου θα περισσεύει μόνο μία θέση για να χωρέσουν οι κκ Ηλίας Βλαχογιάννης, Μικέλης Χατζηγάκης και Χαρά Ξάνθη.

Με άλλα λόγια σε αυτή την περίπτωση οι δύο εκ των τριών, θα βρεθούν εκτός ψηφοδελτίου, αφού τις υπόλοιπες θέσεις θα καταλάβουν οι τρεις βουλευτές.

Αλλά και στην περίπτωση που δεν μειωθούν τελικά οι έδρες, η είσοδος του Χρήστου Μιχαλάκη θα στείλει υποχρεωτικά στον “πολιτικό πάγκο” τον ένα εκ των τριών πολιτευτών που έχουν μέχρι σήμερα δηλώσει το ενδιαφέρον και οι οποίοι θεωρούν σίγουρη τη συμμετοχή τους.

Πέραν του γεγονότος ότι αν η μείωση των εδρών στο νομό μας δεν συμβεί στις επερχόμενες εκλογές θα συμβεί στις επόμενες, με αποτέλεσμα η αβεβαιότητα να κυριαρχεί έτσι κι αλλιώς στο κοντινό μέλλον.

Μπαρουτοκαπνισμένος παράγοντας της Νέας Δημοκρατίας γνώστης  των εκλογικών διαδικασιών, περιέγραψε στο trikalatroll.gr την όλη κατάσταση ως κινούμενη άμμο, τονίζοντας ότι μόνο μία θέση είναι σίγουρη.
Aυτή του πρώτου σε ψήφους.