Τρίκαλα: Οδηγοί κάνουν έρανο γα την αγορά μηχανήματος που κλείνει τις λακκούβες(βίντεο)

Μια σύγχρονη μέθοδος που φέρνει νέα δεδομένα στην αποκατάσταση των λακκουβών και των κακοτεχνιών – οι οποίες στο Τρικαλινό οδικό δίκτυο είναι πραγματικά αναρίθμητες -, σκέφτονται να υιοθετήσουν για την πόλη αγανακτισμένοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Κι αυτό γιατί οι λακκούβες καταπονούν τις αναρτήσεις των αυτοκινήτων τους και ενίοτε μπορεί να αποτελέσουν αιτία πρόκλησης ατυχήματος.

Λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα φαίνεται πως μπορεί να δώσει η βρετανική εταιρεία “Velocity Patching” μέσω μιας καινοτόμου μεθόδου που επιτρέπει τον καθαρισμό, το σφράγισμα και την επικάλυψη της λακκούβας με άσφαλτο μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.

Το μηχάνημα δεν κοστίζει πολύ, με Τρικαλινούς οδηγούς και ταξιτζήδες ύμφωνα με πληροφορίες του trikalatroll.gr να σκέφτονται να πραγματοποιήσουν έρανο προκειμένου να αγοραστεί το μηχάνημα από την Βρετανία και να τοποθετηθεί σε μεταχειρισμένο φορτηγό που θα παραχωρήσει δωρεάν στον Δήμο Τρικκαίων, γνωστός Γαρδικιώτης “μαντράς.”

Πώς αποκαθίστανται οι λακκούβες σε χρόνο ρεκόρ;

Αρχικά, πρέπει να επισημάνουμε ότι για την αποκατάσταση των λακκούβων χρειάζονται μόλις τρία άτομα. Επίσης, όλος ο εξοπλισμός και τα υλικά που απαιτούνται για τις εργασίες βρίσκονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα που σπεύδει στο σημείο.

Ένα μέλος του συνεργείου χρησιμοποιεί ένα κανόνι το οποίο φυσά με δύναμη αέρα στην λακκούβα, καθαρίζοντάς την από τη βρωμιά που έχει συγκεντρωθεί.

Στη συνέχεια, παίρνει σειρά ο ψεκασμός με ασφαλτικό γαλάκτωμα, ώστε να «σφραγιστεί» η λακκούβα και να αποτραπεί η διείσδυση νερού.

Τέλος, το συνεργείο χρησιμοποιεί ένα μηχάνημα που βοηθά στην ομοιόμορφη επικάλυψη των κόκκων ασφάλτου στο οδόστρωμα.

Βίντεο της εταιρείας Velocity Patching δείχνει ότι η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται σε μόλις 3 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα, κάτι που σημαίνει ότι σε μια εργάσιμη ημέρα μπορούν να αποκατασταθούν περίπου 200 λακκούβες.

Όπως αναφέρει, επίσης, η εταιρεία, το συνολικό κόστος της εργασίας ανέρχεται σε 16 λίρες (περίπου 18 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες), όταν η παραδοσιακή μέθοδος αποκατάστασης λακκούβων φτάνει τις 55 λίρες (62 ευρώ).

Υπολογίζεται ότι με τη μέθοδο αυτή εκπέμπεται 90% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα (CO2), την ίδια ώρα που δεν δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία.

 

Με πληρoφορίες από το car and motor