Τρίκαλα – Αντιδράσεις για τον αποκλεισμό της συνδεδεμένης στο καλαμπόκι

Πληθαίνουν τα παράπονα των Θεσσαλών αγροτών, καθώς βρίσκονται εκτός συνδεδεμένης ενίσχυσης στο καλαμπόκι σύμφωνα με την νέα ΚΑΠ που θα ισχύσει από φέτος έως το 2027.

Οι αγρότες θεωρούν άδικο το συγκεκριμένο μέτρο που τους εξαιρεί πριμοδοτώντας άλλες περιοχές εκτός Θεσσαλίας για την καλλιέργεια καλαμποκιού που φέτος μάλιστα θα δοθεί επιδότηση 55 ευρώ/στρέμμα.

Το πρόβλημα φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο στους νομούς Λάρισας και Καρδίτσας, που είναι και η μεγαλύτερη παραγωγή στο Θεσσαλικό κάμπο.

Ο λόγος είναι οι εδαφολογικοί χάρτες του προγράμματος νιτρορύπανσης του 2015 που υποστηρίζουν, ότι σε αυτές τις περιοχές υπάρχει μικρότερη ποσότητα νερού και νερό κακής ποιότητας.

Η εξαίρεση ενίσχυσης από το καλαμπόκι έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους αγρότες του κάμπου, που ζητούν την επανεξέταση των εδαφολογικών χαρτών που κατατέθηκαν στην Κομισιόν και που πολλές περιοχές της Θεσσαλίας τιμωρούνται κατ΄αυτό τον τρόπο.

Ζητούν να πάρουν θέση οι βουλευτές των τεσσάρων νομών της Περιφέρειας και να παρέμβουν άμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να βρεθεί λύση και να μην χαθεί χρήμα από την περιοχή.

Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ