Τρίκαλα: Επιχειρηματίας στην Πύλη έκρυβε λίρες αξίας 2 εκατ. και τις έκλεβε η κουνιάδα του -Πέντε χρόνια κάθειρξη

Τίτλοι τέλους έπεσαν στην εκδίκαση της υπόθεσης για την κλοπή 4.600 λιρών γνωστού Τρικαλινού επιχειρηματία, από συγγενείς του.

Έπειτα από χρόνια δικαστικής διαμάχης μεταξύ δύο αδελφών, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (15/12), στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, η δίκη για την κλοπή 4.600 λιρών από το πατρικό τού επιχειρηματία-κουνιάδου της κατηγορούμενης, στην Πύλη Τρικάλων, η αξία των οποίων αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr από συγγενικό πρόσωπο των δύο γυναικών, οι λίρες είχαν αποκτηθεί από εμπορικές δραστηριότητες του γνωστού Τρικαλινού επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται και στην Αθήνα, και φυλάσσονταν σε μυστικό σημείο, στο κατώι του σπιτιού της οικογένειας στην Πύλη Τρικάλων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr, η κατηγορούμενη αδελφή καταδικάστηκε πρωτόδικα το 2019 σε 13 χρόνια φυλάκιση με αναστολή, ενώ είχαν μπλοκαριστεί οι τραπεζικοί της λογαριασμοί και είχε βάλει και εγγύηση την πρώτη κατοικία της.

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας την έκρινε οριστικά ένοχη, της επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών, χωρίς αναστολή, ενώ δεσμεύθηκε το σύνολο το τραπεζικών λογαριασμών τόσο της ιδίας όσο και των τριών παιδιών της, πλην των ποσών που υπήρχαν μέσα στους λογαριασμούς πριν διαπράξει το αδίκημα.

Ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι οι χρυσές λίρες είχαν αποκτηθεί από επαγγελματικές του δραστηριότητες, ενώ η κουνιάδα ισχυρίστηκε ότι τα χρυσά νομίσματα ήταν του πατέρα της.

Η απίστευτη οικογενειακή κόντρα, που κρατά από το 2011, έχει οδηγήσει την οικογένεια σε ρήξη, με τους συγγενείς να έχουν ανταλλάξει βαριές κουβέντες μέσα στα δικαστήρια, ενώ την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε και η σύρραξη.

Τρίκαλα: Εκλεψαν από το σπίτι συγγενή τους 4.600 χρυσές λίρες
Σταδιακά μέχρι το 2011, η μία αδελφή, η οποία είχε πρόσβαση στο αρχοντικό σπίτι, κατέβαινε στο κατώι και αφαιρούσε λίρες χωρίς κανείς να την πάρει χαμπάρι. Όταν το 2011 ο επιχειρηματίας επισκέφθηκε τον χώρο για να κάνει έναν έλεγχο στα πολύτιμα νομίσματα, διαπίστωσε ότι είχαν κάνει φτερά.

Έπειτα από έρευνες και μετά τις πληροφορίες που έδωσε η σύζυγος του θύματος στις Αρχές, ότι η αδελφή της γνώριζε το «μυστικό», η κουνιάδα του επιχειρηματία, η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο «καταχράστηκε την εμπιστοσύνη της αδελφής της που της είχε εκμυστηρευθεί πού είχε τις λίρες», βρέθηκε κατηγορούμενη.

πηγή ..iefimerida.gr