Τρίκαλα: Μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, η ραγδαία αύξηση των ενοικίων

Δραματική είναι η κατάσταση την οποία βιώνουν οι Τρικαλινοί πολίτες που δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία καθώς η πορεία των τιμών των ενοικίων, έχει πάρει την ανιούσα.

Την ίδια στιγμή τα εισοδήματα έχουν παραμείνει καθηλωμένα στα μνημονιακά χαμηλά επίπεδα κι έτσι η ενοικίαση σπιτιού είναι πλέον από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα.

Στην πόλη τα ακίνητα για τα οποία ενδιαφέρονται οι υποψήφιοι ενοικιαστές είναι διαμερίσματα ηλικίας 10-15 ετών και εμβαδού από 51 έως 80 τ.μ., με το μέσο ενοίκιο να διαμορφώνεται στα 410 ευρώ.

Πολλοί επιρρίπτουν ευθύνες στην ραγδαία αύξηση της μίσθωσης μέσω Airbnb, λόγω και του “Μύλου των Ξωτικών“, αλλά δεν φαίνεται να ισχύει το επιχείρημα αφού οι αυξήσεις στα ενοίκια είναι πανελλαδικό φαινόμενο.

Βέβαια η εκρηκτική άνοδος των μισθωμάτων το τελευταίο διάστημα είχε δημιουργήσει μία νέα μερίδα αγοραστών, οι οποίοι προτιμούσαν να πληρώνουν αντί για ενοίκιο….την  δόση του στεγαστικού τους δανείου.

Η αύξηση των επιτοκίων όμως ήρθε να διαψεύσει τις προσδοκίες και να εντείνει το αδιέξοδο όσων αναζητούν στέγη σε λογικές τιμές, στη πόλη των Τρικάλων.