Τρίκαλα: Πορτοκαλί μήνυμα από την “Ομπρέλα” του Ζογγολόπουλου ενάντια στη βία κατά γυναικών

Σπάσε τη σιωπή” – “Δεν είσαι μόνη”. Με αυτά τα δύο βασικά συνθήματα ο Δήμος Τρικκαίων μετείχε και φέτος με τρεις διαφορετικές δράσεις στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια ημέρα ενάντια στη βία κατά γυναικών.

Κυρίαρχο και κοινό στοιχείο, η ομπρέλα, ως σύμβολο προστασίας. Η ομπρέλα που ήταν αναπόσπαστο τμήμα του θεατρικού δρώμενου με τίτλο “Το σώμα μου είμαι εγώ”, βασισμένο σε ποίηση Τάκη Σινόπουλου και δραματοποιημένους στίχους της Νατάσας Κοσμίδου.

Το δρώμενο παρουσιάστηκε από το θεατρικό εργαστήρι Εφήβων του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, στο πλαίσιο δράσης που διοργάνωσε το Κέντρο  Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων. Η δράση είχε τον τίτλο “Περπάτησε μαζί μας από το κέντρο (της πόλης) στο Κέντρο (Συμβουλευτικής).

Το πορτοκαλί χρώμα που αφιερώνεται στην Παγκόσμια αυτή Ημέρα ήταν και το χρώμα με το οποίο φωταγωγήθηκε η “Ομπρέλα”, το διάσημο έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου που κοσμεί τον πεζόδρομο της Ασκληπιού στα Τρίκαλα. Σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ζογγολόπουλου, ο Δήμος Τρικκαίων φωταγώγησε το έργο την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 – κατά την Παγκόσμια Ημέρα -, δίνοντας ένα ακόμη μήνυμα για την ενίσχυση του σαφούς μηνύματος ενάντια στη βία κατά γυναικών.

Ενδιάμεσα, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Νίκος Σακκάς, με δήλωσή του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει το Κέντρο Συμβουλευτικής και συνολικότερα στη συνεχή δράση για την προστασία των γυναικών και εξάλειψη του κοινωνικού αυτού φαινομένου.