Τρίκαλα : Προβληματισμός για την κτηνοτροφία και την αγορά τυροκομικών προϊόντων

 

Προβληματισμός υπάρχει το τελευταίο διάστημα στους καταναλωτές αλλά και στις Τρικαλινές γαλακτοβιομηχανίες, για τις τιμές των τυροκομικών προϊόντων που αναπόφευκτα οδηγούν

Η ενεργειακή κρίση αλλά και το έλλειμμα που υπάρχει φέτος σε πρόβειο κυρίως γάλα, φαίνεται πως είναι τεράστιο και απειλεί την παραγωγή των εγχώριων βιομηχανιών παραγωγής τυροκομικών προϊόντων.

Οι καταστρεπτικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν την προηγούμενη πενταετία στη κτηνοτροφία, καθώς και οι λανθασμένες στρατηγικές των τυροκομείων, οδήγησαν στη δραματική μείωση του ζωϊκού κεφαλαίου.

Τα ζώα υποσιτίζονταν η οδηγούνταν στη σφαγή αφού η γαλακτοπαραγωγή ήταν ασύμφορη λόγω των τιμών στο προϊόν που επέβαλαν οι γαλακτοβιομήχανοι, με συνέπεια σήμερα η ζήτηση να υπερβαίνει κατά πολύ της προσφοράς“, δήλωσε στο trikalatroll.gr κτηνοτρόφος της ευρύτερης περιοχής των Τρικάλων με μονάδα δυναμικότητας 1.100 προβάτων.

Μ`αυτά κι άλλα πολλά η τιμή της φέτας και των κίτρινων τυριών το χειμώνα,  αναμένεται να εκτιναχθεί στα ύψη, τόσο στη χονδρική όσο και στα Super Market.