Τρίκαλα: Σαφάρι ελέγχων και τσουχτερά πρόστιμα, για το κάπνισμα

Εντατικούς ελέγχους για την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης του καπνίσματος στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο, έχει αρχίσει η Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων, επιβάλλοντας ήδη τα πρώτα τσουχτερά πρόστιμα στους επαγγελματίες εστίασης, που παραβαίνουν τον νόμο.

Κι αυτό γιατί το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά την έναρξη λειτουργίας του “Μύλου των Ξωτικών” και των τηλεοπτικών μεταδόσεων του Μουντιάλ, είχε ατονήσει η εφαρμογή της απαγόρευσης στα καταστήματα της πόλης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Παράγοντες του Δήμου δήλωσαν στο trikalatroll.gr, ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα γίνουν ακόμη πιο αυστηροί ενόψει των γιορτινών ημερών.

Άλλωστε η παρούσα Δημοτική αρχή στο παρελθόν, είχε πρωτοστατήσει στην αυστηρή εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στους εσωτερικούς χώρους, παρά τις όποιες αντιδράσεις υπήρξαν και το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, με συνέπεια να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Τρικάλων, το σύνολο των Δήμων της επικράτειας.