Τρικαλινοί “αναχρονιστές” εμποδίζουν την Ευρωπαϊκή πορεία του Prophet Elias(Προφήτη Ηλία)

Σκληρή απάντηση σύμφωνα με έγκυρες πληροφορείς του  trikalatroll.gr αναμένεται να δώσει η νέα δημοτική αρχή του Νίκου Σακκά στους Τρικαλινούς αναχρονιστές και οπαδούς του σύγχρονου φονταμενταλισμού, που αρνούνται να αποδεχθούν την καθιέρωση μονόγλωσσων αγγλικών επιγραφών στα interest point (σημεία ενδιαφέροντος) της πόλης μας.

Σύμφωνα με στοιχεία της δημοτικής αρχής τα οποία αναμένεται να δώσει  στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες ο επανεκλεγείς  και πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος Γ. Ζιώγας, ο οποίος σημειωτέων πρόκειται να αναλάβει ως αντιδήμαρχος και το κρίσιμο χαρτοφυλάκιό του μεταγλωτισμού στη αγγλική,  το 90% των Τρικαλινών γνωρίζει την αγγλική γλώσσα , ενώ ένα 60% είναι κάτοχοι τουλάχιστον πτυχίου LOWER.

Υπ αυτή την έννοια υποστηρίζουν οτι δεν μπορεί το υπόλοιπο 10% να μπαίνει εμπόδιο  και να σταμάτα την Ευρωπαϊκή πορεία της πόλης μας.

Παρόλα αυτά η νέα δημοτική αρχή, δείχνοντας την ευαισθησία της απέναντι στο 10% των Τρικαλινών που δεν χειρίζονται την αγγλική, σε συνεργασία με τον Υπουργό ψηφιακής πολιτικής Δημήτρη Παπαστεργίου θα τους εφοδιάσει μια ειδική εφαρμογή στα κινητά, η οποία θα διατίθεται και στο Google Play μέσω της οποίας θα γίνεται η αυτόματη μετάφραση της ξενόγλωσσης πινακίδας δια μέσω της κάμερας του κινητού.

Επιπλέον στις σκέψεις της δημοτικής αρχής είναι να τοποθετηθούν δίπλα από τις πινακίδες ενδιαφέροντος υπάλληλοι οι οποίοι «στο ψιθυριστό» για να μην εκτιθέμεθα διεθνώς, θα μεταφράζουν το ξενόγλωσσο κείμενο  στο αυτί των ηλικιωμένων, οι οποίοι είναι και αυτοί που  σε μεγαλύτερα ποσοστά δεν ομιλούν την αγγλική αλλά και των ξένων επισκεπτών των οποίων τα ποσοστά αγγλομάθειας είναι πολύ χαμηλότερα από αυτά  των κατοίκων της πόλεως μας.

Τέλος η νέα δημοτική αρχή σχεδιάζει την λειτουργία ταχύρρυθμων και επιδοτούμενων σεμιναρίων στα οποία θα διδάσκεται η εκμάθηση μόνο  των αγγλικών ορών που θα περιλαμβάνονται στις πινακίδες.

Η πρόταση να απαγορευθεί η είσοδος στο zoo&coffe@snack point του Forest Park στον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Κουτεντάκη  επειδή πρωτοστάτησε (δείτε εδώ) κατά του μεταγλωτισμού των πινακίδων θα εξεταστεί την επόμενη εβδομάδα από την αρμόδια επιτροπή.