Υποψήφιος Βουλευτής με το “Πράσινο Κίνημα”, ο πρώην Αντιδήμαρχος Χασίων Δημήτρης Δελιτζιάς

Σε μία γεμάτη αίθουσα, στην Αττική, αλλά και διαδικτυακά από την υπόλοιπη Ελλάδα οι υποψήφιοι βουλευτές και τα στελέχη του Πράσινου Κινήματος, ενημερώθηκαν για την προεκλογική στρατηγική. Στις 28 Νοεμβρίου στα γενέθλια του Πράσινου Κινήματος θα ανακοινωθούν και οι πρώτοι 100 υποψήφιοι βουλευτές.

Το Πράσινο Κίνημα θα κατέβει αυτόνομα στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές πραγματοποιηθούν. Η επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για το Πράσινο Κίνημα κηρύχθηκε επίσημα τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου. Κι ενώ ήταν μία αυστηρά εσωκομματική εκδήλωση, γέμισε πλήρως η αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Civitel Olympic». Επίσης, συμμετείχαν διαδικτυακά πληθώρα στελεχών και υποψηφίων απ’ όλη την Ελλάδα.

Στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, ο συμπρόεδρος και επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα, Κώστας Καλογράνης, ανακοίνωσε ότι στις 28 Νοεμβρίου, στα γενέθλια των 5 χρόνων από την ανακήρυξη του Πράσινου Κινήματος, από τον Άρειο Πάγο, θα ανακοινωθούν οι πρώτοι 100 υποψήφιοι βουλευτές, σε μία πανηγυρική διευρυμένη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Και μέχρι τέλος του έτους θα ανακοινωθούν οι επόμενοι 100 υποψήφιοι βουλευτές. Ήδη οι προτάσεις για τα ψηφοδέλτια του Πράσινου Κινήματος από την κοινωνία των πολιτών είναι πολλές και επεξεργάζονται.

«Εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι είχαν ψηφίσει ή τι είχαν υποστηρίξει στο παρελθόν οι πολίτες. Εκτός από τα άκρα, που δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε, δημιουργούμε μία πλατιά κοινωνική συμμαχία με πράσινο πρόσημο. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι πράσινο κόμμα έχει να κατέβει στις εθνικές εκλογές αυτόνομα από το 2012. Άρα όλα αυτά τα χρόνια οι πολίτες με πράσινη συνείδηση κάτι άλλο είχαν ψηφίσει. Έντεκα χρόνια μετά, στις εκλογές του 2023, το Πράσινο Κίνημα καλεί όλους αυτούς τους πολίτες να επιστρέψουν στον λεγόμενο «πράσινο χώρο» και να εκπροσωπηθεί στη Βουλή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καλογράνης και συνέχισε: «Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που δεν υπάρχει ένα πράσινο κόμμα στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Το Πράσινο Κίνημα θα διορθώσει αυτή την πολιτική ανορθογραφία…».

Στην εκδήλωση μοιράστηκαν στους παρόντες υποψήφιους βουλευτές και δύο εγχειρίδια. Το πρώτο περιείχε τις 100 θέσεις προγραμματικής σύγκλισης του Πράσινου Κινήματος. Θέσεις απολύτως εφαρμόσιμες, που έχουν προκύψει από το συνολικό Σχέδιο Πράσινης Διακυβέρνησης του Πράσινου Κινήματος. Το δεύτερο «Εγχειρίδιο υποψήφιου βουλευτή Πράσινου Κινήματος» περιείχε επικοινωνιακές συμβουλές για την προεκλογική περίοδο.

Μιλώντας για αυτά τα έντυπα ο Κώστας Καλογράνης τόνισε τα εξής: «Τα έντυπα που κρατάτε στα χέρια σας αποτελούν τον μεγάλο πλούτο του Πράσινου Κινήματος και την ειδοποιό διαφορά, σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα. Πρόκειται για το επεξεργασμένο Σχέδιο Πράσινης Διακυβέρνησης που έχουμε εκπονήσει και τα 100 Σημεία Προγραμματικής Σύγκλισης, τα οποία έχουμε ανακοινώσει, στο πλαίσιο των επικείμενων εθνικών εκλογών.

Σε μία εποχή που τα υπόλοιπα κόμματα διαγκωνίζονται να πείσουν ποιο μπορεί να παίξει τον ρόλο του καλύτερου διαχειριστή, εμείς τολμάμε να επαναφέρουμε την πολιτική σε πρώτο πλάνο. Εκφράζοντας τον πράσινο χώρο στην Ελλάδα, έχουμε αναπτύξει ένα πλέγμα πολιτικών θέσεων, οι οποίες συνθέτουν ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής που είναι καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα. Παρουσιάζουμε ουσιαστικά τη μοναδική, δομημένη, εφαρμόσιμη, εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης που υπάρχει συνολικά στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο.

Μέχρι σήμερα υπήρχε η αίσθηση ότι η οικολογία ξεκινά και τελειώνει στο να φυτεύουμε ένα δέντρο. Εμείς αναδεικνύουμε ότι οι πράσινες πολιτικές αφορούν κυρίως την οικονομία και την ευημερία των πολιτών. Μέσα από το επεξεργασμένο πρόγραμμά μας προκύπτουν οι “πράσινες” αυτοχρηματοδοτούμενες θέσεις εργασίας, η λύση στην ενεργειακή φτώχεια, η αντιμετώπιση της ακρίβειας και οι απαντήσεις στο πρόβλημα της Κλιματικής Κρίσης, από την Κλιματική Αλλαγή. Παραθέτουμε συγκεκριμένα κίνητρα για να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα και έχουμε συνολική πρόταση για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Ξεκαθαρίζουμε ότι ένα πράσινο κόμμα έχει πατριωτική αναφορά. Κυρίως, όμως, δίνουμε το όραμα και τον σχεδιασμό για να μην αντιμετωπίσουν οι επόμενες γενιές τα ίδια οικονομικά προβλήματα. Γιατί για εμάς είναι σημαντικό να υπάρχει διαγενεακή δικαιοσύνη, να μη φορτώνουμε δηλαδή τον “λογαριασμό” στις επόμενες γενιές. Όπως, επίσης, είναι σημαντικό να μην υπάρχει διαγενεακή φτώχεια, να μην ισχύει δηλαδή ο κανόνας ότι το παιδί ενός φτωχού συμπολίτη μας είναι καταδικασμένο να παραμείνει επίσης φτωχό».

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ένωσης Γενικών Γραμματέων των Δήμων «Κλεισθένης», Μιχάλης Χρηστάκης, η Τζίνα Φρεζάδου από τις Βρυξέλλες και ο Κώστας Βουβουδάκης από την τοπική οργάνωση Σκωτίας του Πράσινου Κινήματος και οι εξής περιφερειακές παρατάξεις:

  • Από την Αττική, και την παράταξη του Πράσινου Κινήματος «ΑΤΤΙΚΉ -Πράσινη Περιφέρεια» , ο επικεφαλής Νίκος Παπαδάκης.
  • Από την Κεντρική Μακεδονία και τη συνεργαζόμενη παράταξη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Πρώτη Δύναμη», ο επικεφαλής Γαβριήλ Αβραμίδης.
  • Από την Ήπειρο και τη συνεργαζόμενη παράταξη «ΦΩΣ» ο επικεφαλής Λάμπρος Γεωργόπουλος.
  • Από τη Θεσσαλία, εκ μέρους της παράταξης του Πράσινου Κινήματος, τα μέλη Δημήτρης Δελιτζιάς και Ιωάννα Καρβέλη.
  • Από την Πελοπόννησο, εκ μέρους της υπό διαμόρφωσης παράταξης του Πράσινου Κινήματος, ο Θοδωρής Αντωνόπουλος.

Σε κλίμα αισιοδοξίας και πίστης για την εκλογική επιτυχία, τοποθετήθηκαν και μία σειρά από στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές, οι οποίοι έδωσαν το δικό τους στίγμα.

Την εκδήλωση συντόνισαν η δημοσιογράφος Έλενα Χορέβα και ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου, Άγγελος Νταβίας, αμφότεροι μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Πράσινου Κινήματος.

Πηγή: parapolitika