Φλερτ Α. Λοβέρδου – Νέας Δημοκρατίας στα Τρίκαλα, με γέφυρα τον Α. Σαμαρά.

 

Αρκετοί ήταν αυτοί που έπεσαν από τα σύννεφα ακούγοντας  τον Ανδρέα Λοβέρδο από το πάνελ της βιβλιοπαρουσίασης του Ηλία Βλαχογιάννη, να πλέκει το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά  “έχω υπάρξει υπουργός σε τέσσερεις  πρωθυπουργούς … αυτό που γινόταν με το Σαμαρά δεν έχει ξαναγίνει… του έστελνα το φάκελο το βράδυ και μου το επέστρεφε υπογεγραμμένο τα μεσάνυχτα”.

Ανατρέχοντας ωστόσο σε παλαιότερες δηλώσεις του, θα μπορούσε να διακρίνει κανείς ότι η “κολόνια αυτή κρατάει χρόνια”, όπως επίσης και το φλερτ που ξεκίνησε από την περίοδο της συγκυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου κρατήθηκε ενεργό, αλλά και ενισχύθηκε στην περίοδο κατά την οποία Σαμαράς και Λοβέρδος  είχαν στοχοποιηθεί  από το ΣΥΡΙΖΑ, για την υπόθεση Νovartis.

Η  επανάληψη τις δήλωσης Λοβέρδου “περί της αδιαμφισβήτητης ικανότητας της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου” και κυρίως του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προφανώς έρχεται να ικανοποιήσει τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως του φιλοσαμαρικούς. Δεν γνωρίζουμε αν στους τελευταίους ανήκει πλέον ο κ.Ηλίας Βλαχογιάννης…

Αμφίσημες ωστόσο θα είναι και οι αντιδράσεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, αφού κάποιοι δικαιολογημένα θα αισθάνονται αγανακτισμένοι, καθόσον ο διεκδικητής της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ απένειμε στον Α. Σαμαρά τον τίτλο του καταλληλότερου πρωθυπουργού ever, ακόμη και μεταξύ των άλλων πρωθυπουργών του ΠΑΣΟΚ που υπηρέτησε.

Παράλληλα πολλοί εκ των συντρόφων του πρώην υπουργού, προεξέχοντος του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Οικονόμου, αισθάνονται δικαιωμένοι για την αντίθεσή τους στην έλευση του Ανδρέα Λοβέρδου σε μία “προεκλογική εκδήλωση” υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που έφερε τον “μανδύα” της βιβλιοπαρουσίασης. (ΕΔΩ)

Εμείς το προβλέψαμε για αυτό και αντιδράσαμε… δεν περιμέναμε   τίποτα καλύτερο από το Λοβέρδο …να πάει μια ώρα αρχύτερα στην ΝΔ” είναι κάποιες από τις πρώτες αντιδράσεις, που ήδη ακούγονται στους κόλπους του τοπικού ΠΑΣΟΚ.

Πάντως το γεγονός της βιβλιοπαρουσίασης- προεκλογικής εκδήλωσης του Ηλ. Βλαχογιάννη, φαίνεται πως τάραξε για τα καλά  τα ήρεμα  ύδατα  του ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα.