Φρένο στα Funds, για πλειστηριασμούς σε κόκκινα δάνεια.

Απέρριψε για άλλη μία φορά η Κυβέρνηση τη πρόταση να παρακαμφθεί με νομοθετική ρύθμιση ο Άρειος Πάγος και να δοθεί η δυνατότητα των Funds που κατέχουν κόκκινα δάνεια, να προχωρήσουν σε αναγκαστική εκτέλεση και πλειστηριασμούς.
Μιλώντας σε επιτροπή για τα κόκκινα δάνεια, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ξεκαθάρισε πως το εν λόγω σενάριο προτάθηκε αλλά απορρίφθηκε
«Διαβάζω αναφορές ότι υπαναχωρεί η κυβέρνηση στην τροπολογία. Για να πάρει πίσω κάτι η κυβέρνηση πρέπει πρώτα η τροπολογία να κατατεθεί. Προτάθηκε στο υπουργείο των Οικονομικών από εκπροσώπους φορέων για την ανάληψη πρωτοβουλίας. Η οδός αυτή δεν έγινε αποδεκτή από την ηγεσία του υπουργείου», είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών άσκησε δριμεία κριτική στα τραπεζικά ιδρύματα
«Όλοι οι φορείς οφείλουν να ευθυγραμμιστούν με την πολιτεία για τη διαχείριση του προβλήματος, οι φορείς υστερούν σημαντικά. Στο ζήτημα του εξωδικαστικού δεν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων οι τράπεζες και οι διαχειριστές απαιτήσεων, με ορισμένες φωτισμένες εξαιρέσεις. Περιμένουμε εντατικοποίηση των προσπαθειών. Η επιτυχία ολοκλήρωσης του νόμου είναι σε όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.
Εξακολουθούν να υφίστανται στοιχεία, προβληματισμοί: οι πιστωτές εξακολουθούν να απορρίπτουν μεγάλο όγκο ρυθμίσεων, τα ποσοστά εγερσιμότητας των αιτημάτων διαφέρουν σημαντικά ανά χρηματοδοτικό τομέα. Εξακολουθούν να κυμαίνονται από 11% σε ορισμένους μέχρι και 84% στα συνολικά αιτήματα, καταδεικνύοντας ότι δεν υφίσταται κοινή στρατηγική από τους πιστωτές. Κάποιοι έχουν άλλες επιλογές»