Χάθηκε η «μπάλα» στον Δήμο Τρικκαίων με τις αποζημιώσεις των πληγέντων

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες συμπολίτες μας σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται ως κρατική αρωγή για τις συνέπειες της θεσσαλικής πλημμύρας.

Oι αντιφατικές δηλώσεις των υπευθύνων του Δήμου Τρικκαίων τους έχουν οδηγήσει στα όρια της αγανάκτησης αφού στην αρχή τους συμβούλευαν “ότι αρκεί μία αίτηση στο δήμο” ενώ τώρα προκύπτει και αίτηση στην πλατφόρμα της Κρατικής Αρωγής https://arogi.gov.gr/

Ωστόσο για να δημιουργηθεί η αίτηση στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, απαιτείται να έχει γίνει η ταχεία εκτίμηση από τα συνεργεία που έχουν συγκροτηθεί.

Ερωτηματικά προκύπτουν και για την εκτίμηση των ζημιών αφού σύμφωνα με τις αρχικές διαβεβαιώσεις η εκτίμηση θα γινόταν ανάλογα  με το ύψος του νερού που μπήκε στις οικοδομές και όχι με την καταγραφή της οικοσυσκευής .

Έτσι πολλοί ήταν οι συμπολίτες που καθάρισαν τις οικοδομές τους πέταξαν τα κατεστραμμένα αντικείμενα αλλά και τις χαλασμένες οικοσκευές, ενώ τώρα διερωτώνται αν έκαναν καλά που άκουσαν τους προσωρινά υπευθύνους.

Εντυπωσιακό επίσης είναι και το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες του trikalatroll.gr  οι επιτροπές εκτίμησης δεν θα ειδοποιούν τους ιδιοκτήτες προκειμένου να επισκεφθούν το ακίνητο, με αποτέλεσμα να φεύγουν στην περίπτωση που δεν τους βρουν.

Μπροστά στα πολλά  ερωτήματα που δημιουργούνται από τους πληγέντες, οι διευκρινίσεις που παρέχονται αντί να ξεδιαλύνουν τα πράγματα μάλλον τα κάνουν χειρότερα.

Το τηλεφωνικό κέντρο του δήμου πολύ δύσκολα σου δίνει γραμμή αλλά και στην θετική εκδοχή οι εξηγήσεις που δίνουν σε παραπέμπουν τελικά στην πλατφόρμα της αγωγής, η οποία όπως αναφέραμε ανωτέρω δεν σου επιτρέπει την κατάθεση αίτησης στην περίπτωση που δεν έχει στο την έκθεση ταχείας εκτίμησης

Επιπλέον το τηλέφωνο (2131391000) που έχει δοθεί για ερωτήματα στη διεύθυνση κρατικής Αρωγής διακόπτεται λίγο πριν σκεφτείς να το καλέσεις.

Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και η σημερινή οξεία κριτική της υποψήφιας Δημοτικής  Συμβούλου  Λώρεν Κασσοπούλου, η οποία επέρριψε ευθύνες στους διαχειριστές της κατάστασης από την πλευρά του δήμου

Μοναδικός σύμμαχος στην όλη κατάσταση που διαμορφώνεται μόνο ο καλός καιρός, που επιτρέπει στους πλημμυρισμένους να «λιάσουν» τα αντικείμενα που βούτηξαν στα λασπόνερα της πλημμύρας και να πιούν ένα εμφιαλωμένο νεράκι προσφορά των υποψηφίων, που συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την φιλανθρωπική τους δράση.