Ά. Πορτοσάλτε για την ακρίβεια: Να μην αγοράζουμε ολόκληρο καρπούζι αλλά φέτες

“Ξαναχτύπησε” ο Άρης Πορτοσάλτε, μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ, αυτή την φορά με το σχόλιο που έκανε για την ακρίβεια, την οποία χαρακτήρισε την πραγματική αντιπολίτευση της κυβέρνησης.

Μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα”, ο γνωστός δημοσιογράφος σχολίασε αρχικά ότι τα σούπερ μάρκετ έχουν γεμίσει με καρτελάκια στα ράφια είτε πρόκειται για τη μόνιμη μειωση τιμής, είτε πρόκειται για τις προσφορές 1+1. Ανέφερε δε σκωπτικά ότι χρειάζεται πια η συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης για να καταλάβει ο καταναλωτής ποιο προϊόν είναι πιο φθηνό με βάση τη τιμή και την ποσότητά του.

Στη συνέχεια, αφού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι καταργήθηκε ουσιαστικά το καλάθι του νοικοκυριού το οποίο, όπως είπε “είχε πάρει έναν δρόμο”, βρήκε τη “λύση” για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ζητώντας ουσιαστικά από τους καταναλωτές να περιορίσουν τις αγορές τους.

“Τώρα θα πω κάτι και θα εκνευρίσω. Μήπως δοκιμάζαμε εμείς οι καταναλωτές αντί να πηγαίνουμε και να σπρώχνουμε καρότσι ή δυο καρότσια μαζί, γυρίζαμε στο καλαθάκι; Λέω…μήπως… δηλαδή να άλλαζε λίγο η συμπεριφορά η δική μας, των καταναλωτών” είπε αρχικά.

“Γιατί έξω δεν σπρώχνουν καρότσια. Έχω φίλο στην Ολλανδία, Έλληνα γιατρό, ο οποίος λέει ότι άμα θέλει να πάρει το καρπούζι ολόκληρο, πάει στον Τούρκο μανάβη, γιατί στο Άμστερνταμ δεν πωλείται ολόκληρο καρπούζι. Υπάρχουν φέτες” συνέχισε, λέγοντας μάλιστα ότι στο παρελθόν οι Έλληνες σχολίαζαν αρνητικά την καταναλωτική συμπεριφορά των ξένων, λέγοντας ότι απλώς δεν είναι… κιμπάρηδες.