Έκπληξη! Ο επ. πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γιώργος Αποστολάκης επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος “ΝΙΚΗ”

Το ενδεχόμενο να αποκτήσει ο νομός Τρικάλων και πέμπτο βουλευτή, ‘ανοίγει’ ύστερα από την πληροφορία, που θέλει τον γνωστό πρώην δικαστικό και επίτιμο πρόεδρο του Αρείου Πάγου Γιώργο Αποστολάκη να τίθεται  επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος ΝΙΚΗ, στο πλαίσιο ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της.

Στην περίπτωση, η οποία εξάλλου επιβεβαιώνεται από όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το κόμμα ΝΙΚΗ ξεπεράσει Το 3%, ο κύριος Αποστολάκης θα εκλεγεί μετά βεβαιότητας, και θα αποτελέσει το πέμπτο βουλευτή του νομού Τρικάλων, μετατρέποντας την τετραεδρική περιφέρεια μας , “εμμέσως” σε πενταεδρική.

Ο κ. Αποστολάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalatroll.gr  θα επισημοποιήσει την κάθοδό του, σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει σήμερα Πέμπτη στη Ραδιοφωνική Λέσχη Τρικάλων και στην Ευαγγελία Σωτηρίου

 

Ποιός είναι ο Γιώργος Αποστολάκης 

Γεννήθηκε το 1954 στην Ερέτρεια Φαρσάλων. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Φαρσάλων το 1972 ενώ κατάφερε 4 χρόνια αργότερα να αποφοιτήσει και από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, το 1976. Διετέλεσε δικηγόρος Θεσσαλονίκης μέχρι το 1983 που διορίσθηκε δικαστής της πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης.

Το 2013 ήταν πρόεδρος του τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων που καταδίκασε πρωτοδίκως σε ισόβια τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τους συνεργάτες του. Κατάφερε να μαγνητίσει το ενδιαφέρον όλων όσοι παρακολούθησαν την πολύμηνη διαδικασία, συνδυάζοντας την άρτια νομική του κατάρτιση με απλή γλώσσα αλλά και αρκετές «ατάκες» κατά τη διάρκεια της δίκης που απασχόλησε το πανελλήνιο.

Τα τελευταία έτη υπηρέτησε ως πρόεδρος Εφετών στο Εφετείο Λάρισας , ενω στη συνέχεια προήχθη στον βαθμό του αρεοπαγίτη. Είναι έγγαμος με την πρόεδρο Εφετών Δωδεκανήσου κ. Θωμαΐτσα Πατρώνα. Ασχολείται συστηματικά με το Εκκλησιαστικό Δίκαιο και έχουν εκδοθεί περί τους δέκα τόμους με έργα του στο επιστημονικό αυτό αντικείμενο. Στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνεται και η ενασχόληση με την εκκλησιαστική υμνογραφία.