Έκπληξη: Ποιός από τους υποψήφιους είχε την μεγαλύτερη  επιρροή στους ψηφοφόρους του  Ν.Τρικάλων

silhouette male on gradient background with white question mark
Όχι δεν έκανε ούτε υπουργός, ούτε βουλευτής ούτε πολιτευτής. Και το εντυπωσιακό είναι, ότι δεν ανήκει σε μεγάλο κόμμα.

Όπως φαίνεται στον πίνακα που προέκυψε  απο την επεξεργασία που έκανε το trikalatroll.gr o πιο  αναλογικά ισχυρός(μεγαλύτερη απόδοση και επιρροή) υποψήφιος βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές του Νομού μας, ανακηρύσσεται με διαφορά, ο κ.Παναγιώτης Καλαμπάκας, του νεότευκτου κόμματος «Νίκη» καθόσον «σταυρώθηκε» στο 66% των ψηφοδελτίων που πήρε το κόμμα του στο Νομό μας. Με άλλα λόγια βρέθηκε σταυρός στο όνομά του  στα 1.888 από τα 2.861 περίπου ψηφοδέλτια που πήρε το κόμμα του.

Δεύτερος πιο ισχυρός υποψήφιος βουλευτής, ο εκπαιδευτικός Φώτης Πάλλας ο οποίος και αυτός σταυρώθηκε  στο 59 % των  ψηφοδέλτιων  που πήρε το κόμμα του(ΝΙΚΗ). Τα δυο αυτά υψηλά ποσοστά, πέρα από το γεγονός ότι δηλώνουν, την ισχυρή επιρροή των παραπάνω υποψήφιων στους ψηφοφόρους της ΝΙΚΗΣ,  καταγράφουν και την ύπαρξη μιας πρωτοφανούς σε τέτοια επίπεδα ισχυρής δισταυρίας.

Τρίτος σε απόδοση και επιρροή κατατάσσεται ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Γιώργος Οικονόμου ο όποιος πήρε σταυρό στο 58% των ψηφοδελτίων που πήρε η παράταξη.Το υψηλό αυτό ποσοστό οφείλεται, κυρίως  στη αυξημένη επιρροή του στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αλλα και σε προσωπικώς ψήφους που έλαβε από άλλους χώρους.

Τέλος με ισχυρή επιρροή  στους ψηφοφόρους του κόμματος της ΝΔ καταγράφεται ο πρώην υπουργός Κώστας  Σκρέκας, ο οποίος οριακά δεν κατάφερε να ξεπεράσει  το 50% των ψηφοδελτίων που  πήρε το κόμμα του, καθόσον πήρε σταυρό στο 48,21% των ψηφοδελτίων της ΝΔ και συγκεκριμένα στα 18.550 ψηφοδέλτια από τα 38.475 συνολικά.

Στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Σκρέκας είχε πάρει σταυρό στο 48,91% των ψηφοδελτίων της ΝΔ, ήτοι στα 18410 από τα 37638 ψηφοδελτια της ΝΔ.