Αλλάζει ο προγραμματισμός των έργων στον Δήμο Τρικκαίων

Η θεομηνία που έπληξε την περιοχή μας, φέρνει νέα δεδομένα στους προϋπολογισμούς και τα έργα που είχαν προγραμματίσει οι Αυτοδιοικητικοί θεσμοί του νομού Τρικάλων και όχι μόνο.

Πρωτεύει αυτή τη στιγμή η αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν και η άμεση ανακούφιση των πληγέντων, με τους αρχικούς σχεδιασμούς της Π.Ε.Τρικάλων και των τεσσάρων τοπικών Δήμων να ανατρέπονται σε μεγάλο βαθμό ακόμη και σε βάθος πενταετίας.

Επίσης η προσπάθεια ανοικοδόμησης και τα νέα αντιπλημμυρικά έργα στο προσεχές μέλλον, είναι σίγουρο ότι θα απορροφήσουν εκτός από πόρους και το σύνολο των εργοληπτικών εταιρειών στη Θεσσαλία.

Όλες οι Αυτοδιοικητικές αρχές που θα προκύψουν από τις εκλογές του Οκτώβρη, κυριολεκτικά θα “ανέβουν Γολγοθά” για τα πέντε επόμενα χρόνια, που πολλοί το προσομοιάζουν με αυτόν της μεταπολεμικής περιόδου.

Όσον αφορά τον Δήμο Τρικκαίων με τα πολλά εκκρεμή έργα, αυτό που προέχει για τον Δήμαρχο κ. Νίκο Σακκά και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Καταβούτα για τις επόμενες ημέρες, είναι το “συμμάζεμα” κάποιων έργων που επιβαρύνουν την λειτουργικότητα της πόλης(πχ η οδός Γαριβάλδη) και η άμεση αποκατάσταση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας.