Αλλιώς τώρα μας τα λένε για την δωρεά της Coca-Cola για  το αντιπλημμυρικό της Μπάρας Τρικάλων.

Και εκεί που ο  Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς δήλωνε περιχαρής την δωρεά- χορηγία της Coca-Cola για την κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου της Μπάρας ύψους 500.000 Ευρώ(διαβάστε εδώ), εμφανίζονται νέα δεδομένα που απαιτούν τουλάχιστον τις  στοιχειώδεις εξηγήσεις.

Η χορηγός εταιρεία Coca-Cola μέσα σε λίγες ώρες εξαφανίζεται, και στη θέση της σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Τρικκαίων εμφανίζεται ο διεθνής οργανισμός Global Water Partnership Mediterranean ενώ το ποσό της από τα 500.000€ που ανακοινώθηκε πέφτει στα 300.000 Ευρώ.(διαβάστε εδώ)

Η προχειρότητα της ανακοίνωσης δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά αφού  ο  Δήμος Τρικκαίων μέσα σε λίγες ώρες αναγκάζεται με σχετικά δελτία τύπου να αναθεωρήσει τον φορέα που κάνει τη δωρεά αλλά και το ποσό που εμφανίζει μειωμένο  κατά 200.000 ευρώ

Ερωτήματα επίσης δημιουργούνται γιατί οι υπόλοιποι δήμοι της Θεσσαλίας (Δήμοι Βόλου, Καρδίτσας, Λάρισας) παρουσιάστηκαν αδιάφοροι όπως δήλωσε ο κ. Σακκάς και δεν κινήθηκαν στην κατεύθυνση αποδοχής της δωρεάς.

Η δημοσιοποίηση του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στο δήμο Τρικκαίων και στο διεθνή  Οργανισμό που κάνει τη δωρεά θα πρέπει πλέον να γίνει άμεσα.