Απίστευτη αντίδραση: Χιμπατζής αντικρίζει για πρώτη φορά στη ζωή του το γαλάζιο του ουρανού… [video]

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες κλεισμένη σε εργαστήριο της Νέας Υόρκης, η Βανίλα, ένας θηλυκός χιμπατζής αντίκρισε για πρώτη φορά τον γαλάζιο ουρανό…

Το συγκινητικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύτηκε από το καταφύγιο χιμπατζήδων της Φλόριντα Save the Chimps.

Καθώς σηκώει το βλέμμα της στον ουρανό με έκπληξη, η Βανίλια πέφτει περιχαρής στην αγκαλιά του Ντουάιτ, ενός άλλο διασωθέντος χιμπατζή.

Σύμφωνα με την οργάνωση, η Βανίλα πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της σε ένα μικρό κλουβί σε ένα -κλειστό πλέον- ερευνητικό εργαστήριο στη Νέα Υόρκη.

Το 1997, μεταφέρθηκε σε ένα καταφύγιο στην Καλιφόρνια όπου όνως κρατήθηκε μέσα σε ένα κλουβί με φράχτη με αλυσίδα, χωρίς γρασίδι ή εμπλουτισμένο περιβάλλον.

Η οργάνωση βεβαιώνει ότι η Βανίλα τα πάει καλά με όλους τους άλλους 18 διασωθέντες χιμπατζήδες και ήδη έχει αναπτύξει μια παιχνιδιάρικη φιλία με τον Ντουάιτ, το αρσενικό που την υποδέχθηκε για πρώτη φορά στον έξω κόσμο.

Το Save the Chimps είναι ένα ιδιωτικά χρηματοδοτούμενο καταφύγιο στο Fort Pierce της Φλόριντα, που φιλοξενεί επί του παρόντος πάνω από 220 διασωθέντα ζώα.

Mε πληροφορίες από 6SouthMiami