Απλησίαστο… το σουβλάκι στα ελληνικά νησιά – Ακόμη και 15 ευρώ το τυλιχτό

Η ακρίβεια στα τρόφιμα επηρέασε και το σουβλάκι, που μέχρι πρότινος θεωρούνταν μία πολύ οικονομική επιλογή. Οι τιμές έχουν ανέβει, ενώ σε αρκετά ελληνικά νησιά έχουν φτάσει στα ύψη.

Σύμφωνα με το Mega, στα στενά της Μυκόνου για ένα τυλιχτό με γύρο στο χέρι θα πρέπει να πληρώσει κάποιος από 9,40 μέχρι και 15 ευρώ.

“Μία πίτα με γύρο χοιρινό είναι στα 9,40 ευρώ ή με καλαμάκι εξίσου. Τα σπέσιαλ τα τυλιχτά που περιλαμβάνουν γύρο και ένα καλαμάκι χαλούμι που είναι στα 13,90 ευρώ, ή με γύρο και ένα κεμπάπ μέσα που είναι στα 14,90 ευρώ” λέει ιδιοκτήτρια ψητοπωλείου στο νησί των ανέμων.

Για μία ατομική μερίδα, το κασέ ανεβαίνει και φτάνει τα 25 ευρώ.

“Οι μερίδες οι απλές, κοτόπουλο, χοιρινό είναι στα 17,50 ευρώ. Κάποιες σπέσιαλ που περιλαμβάνουν και γύρο και καλαμάκι που είναι στα 19,90 ευρώ. Αν κάποιος θέλει μία μερίδα που έχει και χαλούμι μέσα είναι στα 24,50 ευρώ, η πιο σπέσιαλ” προσθέτει η ίδια ιδιοκτήτρια.

Στη Σαντορίνη για μία πίτα με γύρο ή οποιοδήποτε κρέας της επιλογής σας η τιμή ανέρχεται στα 6,5 ευρώ και οι μερίδες ξεκινάνε από τα 16 ευρώ. Λίγο πιο χαμηλές τιμές βρίσκουμε στην Πάρο που το τυλιχτό κοστίζει 5,50 ευρώ και η ατομική μερίδα 14 ευρώ.

Στην Ύδρα για ένα τυλιχτό θα πληρώσει κανείς 4,50 ευρώ και στις Σπέτσες ένα ευρώ λιγότερο.

Αρκετοί θα προτιμήσουν την Χαλκιδική, όπου και εκεί η τιμή για ένα απλό σάντουιτς βάζει τους καταναλωτές να το ξανασκεφτούν.

“Ένα κλασικό σαντουιτσάκι το γύρος απ’ όλα που λέμε εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι στα 4,30, σε περίπτωση που θελήσει επιπλέον αλοιφή πάει στα 4,60”, αναφέρει ιδιοκτήτρια ψητοπωλείου.

Σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει άλλο ψωμί και όχι το κλασικό του σάντουιτς, θα πληρώσει στο ταμείο 5,10 ευρώ.

Και οι τιμές αυτές αναμένεται να διαμορφωθούν ανάλογα μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς ακόμα είμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου.

thetoc