Αποκάλυψη: Ένα μήνα πριν είχε βγει η βάρδια του σταθμάρχη -Όταν δεν είχε ούτε μία ώρα προϋπηρεσία

Νέα στοιχεία για το πως βρέθηκε ο άπειρος σταθμάρχης Β.Σ. στη Λάρισα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας να διαχειριστεί τη μετακίνηση χιλιάδων επιβατών ,φέρνει στο φως το iefimerida.

Το πρόγραμμα βαρδιών για τους σταθμάρχες είχε βγει από τα τέλη Ιανουαρίου, όταν δηλαδή ο μοιραίος σταθμάρχης είχε μηδενική προϋπηρεσία καθώς δεν είχε εργαστεί στο πόστο αυτό ούτε μια ώρα. Τις βάρδιες ή αλλιώς το «μηνιαίο φύλλο παρουσίας» όπως το λένε στον ΟΣΕ είχε βγάλει ο Επιθεωρητής Δημήτρης Νικολάου -που τέθηκε σε αργία- και το είχε στείλει για έγκριση στον Διευθυντή Κυκλοφορίας.

Καθώς δεν διατυπώθηκε κάποια αντίρρηση ο Β.Σ. τοποθετήθηκε σε βάρδια βασικού σταθμάρχη στη Λάρισα στις 25 Φεβρουαρίου, δηλαδή το Σάββατο που ξεκινούσε το τριήμερο όπως έχει ήδη αποκαλύψει το iefimerida.

Η προϋπηρεσία του ήταν μόλις 14 ημέρες στο σταθμό της Καλαμπάκας και 2 ημέρες στο σταθμό των Νέων Πόρων όπου είχε εργαστεί μέσα στον Φεβρουάριο, μετά δηλαδή από την κατάρτιση του προγράμματος βαρδιών καθώς -όπως φαίνεται- είχε κριθεί εκ των προτέρων έτοιμος.

Το iefimerida επικοινώνησε με τον Επιθεωρητή κ. Δημήτρη Νικολάου, ο οποίος επεσήμανε ότι ανέκαθεν το μηνιαίο φύλλο παρουσίας έβγαινε στα τέλη του προηγούμενου μήνα και κοινοποιούνταν στη Διεύθυνση Κυκλοφορίας, προσθέτοντας ότι έχει ήδη καταθέσει όλα τα στοιχεία ενώπιον της ανακρίτριας.

Παράλληλα, καταγγέλλει, όπως λέει, τους ανωτέρους του αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Καταγγέλλω τον Διευθυντή Κυκλοφορίας ****** *********** και τον πρόεδρο του ΟΣΕ ότι ενώ προσήλθα αυτοβούλως στην ανακρίτρια δεν έχω ενημερωθεί μέχρι στιγμής ότι είμαι σε αργία»

 

πηγή:iefimerida.gr