Αρματολικό-Γέφυρα Αλεξίου: Η ανάπτυξη, θυσία στην ψηφοθηρία

Κάποτε ένας Γερμανός πολιτικός στις Βρυξέλλες έλεγε στον αντίστοιχο Έλληνα:”Εμείς πρώτα φτιάξαμε Autobahnen και μετά φτιάξαμε πλατείες στα χωριά. Εσείς προτιμήσατε το αντίθετο, για τους ψήφους.”

Την παραπάνω στιχομυθία θυμάμαι κάθε φορά που πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί του νομού, περιοδεύουν προεκλογικά στα ορεινά του Δήμου Πύλης υπόσχοντας τα πάντα, αλλά ποτέ ότι θα διεκδικήσουν την κατασκευή του πολύπαθου τμήματος της Εθνικής οδού Τρικάλων-Άρτας, από την γέφυρα Αλεξίου ως το Αρματολικό.

Η εξήγηση είναι πολύ απλή. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι η πιο αραιοκατοικημένη της χώρας και οι ψηφοφόροι που ενδιαφέρονται για έργα που θα προσδώσουν ανάπτυξη, ελάχιστοι.

Έτσι οι τοπικοί μας άρχοντες προτιμούν να ασφαλτοστρώνουν ερειπωμένα μοναστήρια και να σπαταλούν χιλιάδες ευρώ των φορολογούμενων, σε δεκάδες πανηγύρια και μυριάδες συλλόγους, που όμως φέρνουν τα έρμα ψήφια.

Άλλωστε όπως έλεγε και μακαρίτης πια πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που φημίζονταν για το ήθος και την εντιμότητά του(γι αυτό και ο λαός ουδέποτε τον τίμησε): “Ο σταυρός σταύρωσε την Ελλάδα.” Εννοώντας βέβαια τις νοσηρές εκλογικές προτιμήσεις των πολιτών.