Γιατί ο Μιχαλάκης δεν μπόρεσε να βάλει το 3 μπροστά από τον αριθμό των ψηφοδελτίων που πήρε

Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των συνεργατών του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη σχετικά με τον αριθμό των ψήφων που θα έπαιρνε.

Άπαντες εκτιμούσαν ότι ο αριθμός των ψηφοδελτίων του  θα άρχισε από το 3, ενώ οι ακόμη πιο αισιόδοξοι εκτιμούσαν ότι θα ξεπερνούσε τις 33.000 περίπου ψήφοι που πήρε ο Χρήστος Μιχαλάκης στις προηγούμενες εκλογές, αφού όπως έλεγαν δεν θα υπήρχε ούτε ένα ψηφοδέλτιο χωρίς σταυρό στον αντιπεριφερειάρχη.

Κάτι τέτοιο όμως ήταν αδύνατο να γίνει καθόσον 14000 Τρικαλινοί ψηφοφόροι που ψήφισαν Αγοραστό δεν σταύρωσαν και  τον Μιχαλάκη  αλλά και για τον απλό λόγο που έχει να κάνει με το γεγονός ότι η δύναμη της παράταξης Αγοραστού στα Τρίκαλα μειώθηκε, παρά το πολύ υψηλό ποσοστό που πήρε( 52%) κατά 9.000 ψήφους.

Ετσι αναλογικά μειώθηκε και ο αριθμός των ψήφων του Χρήστου Μιχαλάκη, από τους 33.000 περίπου που πήρε στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές στις 27.000 περίπου.

Αυτό βεβαίως δεν μειώνει τη σπουδαιότητα του αποτελέσματος, καθόσουν και στη μία και στην άλλη εκλογή στα τρία ψηφοδέλτια που έπεφταν στην κάλπη τα δύο έφεραν σταυρό στον Μιχαλάκη.

Η άλλως, και στις δύο εκλογές στο 67% των ψηφοδελτίων ο Χρήστος Μιχαλάκης έπαιρνε σταυρό.

Και αυτό έχει την αξια του, που ερμηνεύει και την συμβολή Μιχαλάκη στο υψηλό και ιδιαίτερο ποσοστό που πήρε ο Αγοραστός στα Τρίκαλα.