Για άλλη μια φορά αισιόδοξοι δηλώνουν οι ιθύνοντες, για το Φράγμα της Μεσοχώρας

Συντονισμένες μας αναφέρουν τα ΜΜΕ είναι οι ενέργειες της Κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, για την έναρξη λειτουργίας του υδροηλεκτρικού Φράγματος της Μεσοχώρας.

Η ενεργειακή κρίση και ότι το έργο για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες διαθέτει διακομματική συναίνεση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί υπέρ της λειτουργίας του έργου, κάνει πολλούς να αισιοδοξούν για την υλοποίηση του μεγαλύτερου ίσως αναπτυξιακού έργου στον νομό Τρικάλων.

Η νέα μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που υποβλήθηκε μας ενημερώνουν γα πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, έλαβε υπόψη όλες τις παρατηρήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Επίσης την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις των ιδιοκτησιών στην περιοχή, κάτι που διέγειρε τα αντανακλαστικά όσων αντιδρούν στο έργο και που είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα νομικά μέσα που τους προσφέρει η πολιτεία.

Η δήλωση του Τρικαλινού υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα ότι τον Ιούλιο του 2024 θα ξεκινήσει η έμφραξη του φράγματος από την άλλη, ακούστηκε πολύ αισιόδοξη, αφού οι διαδικασίες είναι αρκετά χρονοβόρες και ουδείς γνωρίζει ακόμη αν θα υπάρξει νέα εμπλοκή από το Σ.τ.Ε.

Ίδωμεν..