Δήμαρχοι και περιφερειάρχες, βραβεύτηκαν μεταξύ τους για τις “εξυπνάδες τους”

Περιχαρείς γύρισαν οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες από όλη σχεδόν τη χώρα στις έδρες, τους κομίζοντας με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και έπαρση, τα «βραβεία εξυπνάδας» με τον τίτλο Smart City Αwards που τους απονεμήθηκαν, για τα καινοτόμα έργα που πραγματοποίησαν στις περιοχές τους.

Ήταν τέτοιο το πλήθος και ο αριθμός των βραβείων πού είναι αμφίβολο αν έμεινε κάποιος παραπονεμένος ή να το πούμε διαφορετικά αβράβευτος.

Αποκαλυπτική η δήλωση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη. «Κατέθεσα δύο προτάσεις και πήρα δύο βραβεία»

Αλλά και η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικά τα Τρίκαλα που ομολογουμένως έχουν επιδόσεις στην smart εποχή δεν έμειναν παραπονεμένοι.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία σημειωτέον μαζί με την ΚΕΔΕ και την Περιφέρεια Αττικής είχαν την αιγίδα!! της όλης εκδήλωσης, ανακηρύχθηκε ως η έξυπνη περιφέρεια της χρονιάς (Smart Region) ενώ ακόμη πήρε χρυσό βραβείο για την κατασκευή 16 κυκλικών κόμβων στην Λάρισα.

Άλλο ένα χρυσό βραβείο επίσης πήρε για τη στήριξή του πρωτογενούς τομέα με 230.920 !!!!!! έργα και μπρούτζινο για την προστασία αγροτικών καλλιεργειών στο θεσσαλικό οικοσύστημα.

Χρυσό βραβείο πήρε και ο «αιγιδάρχης» δήμος Τρικκαίων για την δράση «παρκάρω και βολτάρω» και για το γεγονός ότι το σύστημα αυτό έχει ανταποδοτικότητα προς τους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες.

Βραβεία επίσης πήραν ακόμη και οι διοργανωτές.

Σημειώνεται για την πληρότητά του ρεπορτάζ ότι στην Κριτική επιτροπή για την απονομή των βραβείων συμμετείχε ως Πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης ο δήμαρχος Τρiκαίων Δημήτρης Παπαστέργιου, και ως επίτιμος πρόεδρος ο περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, ενώ ως μέλη της κριτικής επιτροπής στη συντριπτική πλειοψηφία (ποσοστό 90%) συμμετείχαν δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του e-trikala Γιάννης Κωτούλας (εδώ και αν ταιριάζει το Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει)

Πάντως τα μεγάλα βραβεία τα πήραν,

ώς Smart City ο Δήμος Αθηναίων,

ως smart town ο δήμος Βάρης,

ως Smart municipality ο δήμος Μυκόνου.

Βραβείο Smart Village δεν εντοπίσαμε να έχει δοθεί.