Δήμητρα Μπαντή: Γιατί είμαι υποψήφια στις Αυτοδιοικητικές εκλογές

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΈΣ ΕΚΛΟΓΈΣ”
Ειμαι η Δήμητρα Μπαντή,του Βασιλείου Μπαντή και της Βασιλικής Παπαδημητρίου και διαμένω μόνιμα στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων!
Είμαι κάτοχος δύο πτυχίων στις ειδικεύσεις της Κλασικής και Μεσαιωνικής- Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Αριστούχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία – Λαογραφία” του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, του ίδιου Πανεπιστημίου, με την κατεύθυνση του Λαϊκού Πολιτισμού , καθώς και συγγραφέας του βιβλίου “Στα Τρίκαλα στα δυο στενά …για το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη”!
Από τον Σεπτέμβριο του 2022 ως τον Ιούνιο του 2023 είχα την ευκαιρία να επιμορφωθω στην Ειδική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο Πατρών!
Στην διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μου σπουδών εκπονησα εργασίες σχετικες με την εκπαίδευση,την διδασκαλία, την λογοτεχνία, την έντεχνη λαϊκή μουσική , τις παραδοσιακές ενδυμασίες,τους πολιτιστικούς συλλόγους !
Άρθρα μου έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο,ενώ συμμετέχω στην εκπομπή του Αλέξανδρου Ζαούτσου “Ανοιχτά Μικρόφωνα” της ΕΡΤ Λάρισας, συζητώντας για θέματα Λαογραφικου περιεχομένου!
Τον Ιούνιο του 2022 συμμετείχα με εισήγηση στο 1ο πανελλήνιο συνέδριο παραδοσιακού κοσμήματος που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα!
Η αγάπη μου για τον πολιτισμό και την παράδοση ξεκινά από τα παιδικά μου χρόνια με την συμμετοχή μου από την ηλικία των τεσσάρων σε προγράμματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών ενώ στην συνέχεια υπήρξα Μέλος πολιτιστικών συλλόγων, Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Εστιαιώτιδας και έως σήμερα ειμαι Γραμματέας του Λ.Χ.Ο.Τρικαλων” ΑΣΚΛΗΠΙΌΣ”, μέλος του Δημοτικου Χορευτικού Συγκροτήματος,μέλος της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων και Χοροδιδασκαλος του τμήματος γυναικών στο Σύλλογο Λογγακιου Τρικάλων!
Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση!Η πρώτη επίσημη ενασχόληση μου με την τοπική αυτοδιοίκηση έγινε το 2019, στο πλευρό του τότε Δημάρχου Τρικκαίων και νυν Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ.Δημήτρη Παπαστεργίου, και αποκόμισα σε πολύ μεγάλο βαθμό την αγάπη και στήριξη των συμπολιτών μου !
Η δεύτερη φορά με βρίσκει σήμερα στο πλευρό του εξαίρετου Δημάρχου Τρικκαίων,κ.Νικου Σακκά και της Επανεκκίνησης,ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος για τον Δήμο Τρικκαίων από την Δ.Ε Εστιαιώτιδας!
Προερχόμενη από μια κατά βάση αγροτική οικογένεια γνωρίζω καλά τον μόχθο των ανθρώπων και ξέρω πως τίποτα δεν αποκτιέται χωρίς αγώνα, θυσίες και πίστη!
Με αυτά αλλά και την επιθυμία μου για προσφορά κατέρχομαι στις αυτοδιοικητικές εκλογές με στόχο να προσφέρω και να βοηθήσω όπου χρειαστεί και εκπροσωπώντας όλους αλλά και τους ανθρώπους της γενιάς μου που φέρουν μια πληθώρα γνώσεων και προσόντων , και που αρέσκονται να εξελίσσονται διαρκώς και να διοχετεύσουν όσα έχουν στην φαρέτρα τους σε συνδυασμό με το ζήλο και το μεράκι τους για το καλο του τόπου ,με την ελπίδα πως τίποτα δεν πάει χαμένο!
Σκοπός μου είναι να συμβάλλω στην βελτίωση των συνθηκών ζωής των συνανθρώπων μου και της κοινωνίας, αφουγκραζομενη τις ανάγκες τους ,όπως κάνω πάντα ,με απόλυτη ενσυναίσθηση ,από την οποιαδήποτε θέση βρεθώ!
Οι γνώσεις μου στα ζητήματα του πολιτισμού και η επιστήμη που υπηρετώ και έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο ,καθώς και ο ζήλος μου θα συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση του Δήμου μας!
Η πόλη και τα χωριά μας χρειάζονται νέους, τολμηρούς ανθρώπους να αγωνιστούν για το μέλλον και να μπορέσουν να κρατήσουν τη γενιά τους στον τόπο τους!
Η πόλη και τα χωριά μας αξίζουν τα καλύτερα και όλοι μαζί μπορούμε να τα πετύχουμε!
ΔΗΜΗΤΡΑ Β. ΜΠΑΝΤΉ ΥΠΟΨΉΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ε ΕΣΤΙΑΙΏΤΙΔΑΣ