Δελτία τύπου και για «ψύλλου πήδημα» στέλνουν πλέον οι θεσμικοί μας

Η κατάσταση με τα δελτία τύπου που στέλνουν οι θεσμικοί μας (δημοτικοί άρχοντες βουλευτές, φορείς κα) φαίνεται πως έχει παραγίνει.

Και το τραγικό είναι ότι μέσα από αυτά τα δελτία τύπου αυτοαποθεώνονται!

Φορέας μας έστειλε πρόσφατα δελτίου τύπου για το πόσο σοφά έπραξε ο δήμαρχος για μια απόφαση που πήρε. Άλλος μας έστειλε δελτίο τύπου με το οποίο ο βουλευτής μας ανακοίνωνε αυτά που έχει ανακοινώσει πριν μία μέρα το αρμόδιο υπουργείο.

Άλλο δελτίο τύπου για να μας πληροφορήσει ότι “ο δήμαρχος ξεκίνησε από τα χαράματα την εργασία του“, αν και παρέλειψε να μας πει τι ώρα θα έτρωγε το δεκατιανό του.

Άλλο επίσης δελτίο τύπου για να μας πληροφορήσει για το έργο της ΔΕΥΑΤ που ανατέθηκε, παραλείποντας ωστόσο να μας πει ότι το εν λόγω έργο προϋπολογισμού 500.000 ανατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και κατόπιν διαπραγματεύσεως μεταξύ περιορισμένου αριθμού εργολάβων, με την τρομακτική έκπτωση 7% !

Δυστυχώς έχει χαθεί το μέτρο.  Και επειδή όλα αυτά γίνονται τζάμπα η περίπου τζάμπα, οι αρμόδιοι στέλνουν αράδα τα δελτία τύπου για να δημιουργήσουν εικόνα κινητικότητας και δραστηριότητας για τους προϊσταμένους τους.

Είναι όμως κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι αν όλα αυτά τα δελτία τύπου δημοσιευόταν επί πληρωμή, οι θεσμικοί μας θα λειτουργούσαν διαφορετικά.

Πάντως, τα περισσότερα δελτία που στέλνουν για να τους πληροφορήσουμε μιας και έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε την ανταπόκρισή τους, πάνε άπατα

Με άλλα λόγια δεν διαβάζονται.

Γι αυτό ας κοιτάξουν την ουσία, προβάλλοντας βεβαίως τα χρήσιμα και ας αφήσουν τις πρωτοφανείς τακτικές… στέλνοντας ανούσια δελτία τύπου, προβάλλοντας το αυτονόητο, με καθορισμένους από τους ιδίους τίτλους και με την εντολή να χρησιμοποιήσουμε την ενίοτε πειραγμένη φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο.