“Διαιτητές” από το εξωτερικό, για να σπάσει το απόστημα στη φέτα και τα δημόσια έργα;

Άλλη μια περίπτωση νοθείας της φέτας όπου εμπλέκονται βιομηχανίες της Θεσσαλίας(!), ήρθε στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που αποκάλυψαν κι αυτή τη φορά τη νόθευση του Εθνικού μας προϊόντος ήταν πάλι από το εξωτερικό, αφού οι Ελληνικές εποπτικές αρχές ως συνήθως “εθελοτυφλούν.”

Η ίδια ακόμη και χειρότερη κατάσταση επικρατεί στα δημόσια έργα που έχουν πραγματοποιηθεί η εκτελούνται στην περιοχή μας.

Διαφθορά, κακοτεχνίες, υπερβάσεις προϋπολογισμού και χρόνου παράδοσης, συνθέτουν την εικόνα των έργων σε αυτοδιοικητικό επίπεδο κυρίως.

Ακόμη και όταν μετά από κάποια θεομηνία αναδεικνύεται με τραγικό τρόπο, η “οσμή του σάπιου” που υπάρχει στον συγκεκριμένο τομέα, όλοι σιωπούν και κανείς από τους υπεύθυνους δεν τιμωρείται.

Μήπως τελικά πρέπει να φέρουμε “διαιτητές” από το εξωτερικό για τη νοθεία στη φέτα και την εξυγίανση του κυκλώματος των δημοσίων έργων, όπως έπραξαν οι παράγοντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού οι δικοί μας “επόπτες” που στελεχώνουν τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς στέκουν “ανίκανοι” να επιτελέσουν την αποστολή τους, για την οποία πληρώνονται από τον Ελληνικό λαό.