Εκπληκτικό! Στο ΕΣΠΑ και οι ταλαιπωρημένες γιαγιούλες για απόκτηση ασθενοφόρου

Σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ θα εντάσσονται πλέον  οι ταλαιπωρημένες γιαγιούλες με σκοπό την απόκτηση ασθενοφόρου το οποίο θα περιέρχεται μετά θάνατον στο ΕΚΑΒ.

Το πετυχημένο παράδειγμα της γιαγιούλας  η οποία ,επειδή δεν μπορούσε σε αυτή τη ζωή να εξυπηρετηθεί και  αγόρασε ένα καινούργιο ασθενοφόρο το οποίο και δώρισε στο ΕΚΑΒ, αποτέλεσε το έναυσμα για την παραπάνω απόφαση της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του trikalatroll.gr ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνομιλία που είχε με την άτυχη και καταλαιπωρημένη γιαγιά έδωσε εντολή στον αρμόδιο Υπουργό Νίκο Παπαθανάση να προχωρήσει στην προδημοσίευση του οδηγού του σχετικού προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο θα φέρει την κωδική ονομασία «το ασθενοφόρο της γιαγιάς», επειδή όλες οι γιαγιάδες δεν διαθέτουν ολο   το απαιτούμενο ποσό, θα προβλέπεται η συγχρηματοδότηση της αγοράς του ασθενοφόρου με ενίσχυση- δωρεάν επιχορήγηση που θα φτάνει και το 60% ενώ το  υπόλοιπο ποσό θα μπορεί να παρακρατείται από τις συντάξιμές αποδοχές της γιαγιούλας.

Με την ένταξη της στο πρόγραμμα η δωρήτρια γιαγιούλα θα έχει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση της από το ΕΚΑΒ σε ιδιωτικές κλινικές αλλά και νοσοκομεία εντός του νομού ενώ επίσης θα μπορεί να έχει ετησίως  και δύο διακομιδές σε ιδρύματα εκτός του Νόμού

Στους δεσμευτικούς όρους του προγράμματος είναι και η υποχρέωση του ασθενοφόρου να περνάει μία φορά την εβδομάδα από το σπίτι της γιαγιάς, πατώντας  την σειρήνα στην χαμηλή σκάλα για να διαπιστωθεί αφενός ότι το ασθενοφόρο λειτουργεί αφετέρου ότι η γιαγιούλα βρίσκεται εν ζωή.

Επίσης και εφόσον επιθυμεί η δωρήτρια, το ασθενοφόρο θα μπορεί να φέρει τιμής ένεκεν στις πλαϊνές θύρες   το μικρό όνομα της δωρήτριας π.χ. κυρα Μέλπω, κυρα Βάγγιω κ.α.

Το ασθενοφόρο θα περιέρχεται μετά θάνατον στο ΕΚΑΒ ενισχύοντας έτσι το παλαιωμένο στόλο του.

Το αυτοχρηματοδοτούμενο αυτό πρόγραμμα είναι το πρώτο που π εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη ενώ δεν αποκλείεται η υιοθέτηση του και από άλλες χώρες που πρωτοπορούν στο χώρο της κοινωνικής πρόνοιας.