Εντάξει, δεν φταίει για όλα ο Αγοραστός!

Ως αποδιοπομπαίος τράγος εμφανίζεται ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στην σφοδρή επίθεση που δέχεται από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης.

Άνθρωποι  που γνωρίζουν το επικοινωνιακό τοπίο επισημαίνουν ότι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έχει μείνει απροστάτευτος, αφού δεν βρίσκεται κάτω από καμιά ομπρέλα που θα μπορούσε να απλώσει η κυβέρνηση για να τον προστατεύσει.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έχει πάρει αποστάσεις κάτι που φάνηκε στον αποκλεισμό του Κώστα Αγοραστού από το πάνελ της ανακοίνωσης των μέτρων, αλλά και από το αυστηρό «Κώστα μην έρχεσαι… κάτσε εδώ».

Πάντως πολλοί είναι οι κυβερνητικοί παράγοντες που υποστηρίζουν ότι αν δεν είχαν κατατεθεί οι υποψηφιότητες, ο Κώστας Αγοραστός θα είχε χειρότερη τύχη από εκείνη του άλλου περιφερειάρχη Κώστα Πατούλη.

Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμώντας οτι σήμερα κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό κάνουν λόγο ακόμη και για καρατόμηση του Κώστα Αγοραστού ευθύς μετά τις εκλογές.

Είναι εντυπωσιακό ότι τα σενάρια αυτά εξυφαίνονται ακόμη και από ένθερμους φίλους-συνεργάτες του περιφερειάρχη οι οποίοι μπροστά στο στόχο της πολιτικής τους επιβίωσης δεν το έχουν και  πολύ να σταυρώσουν τον άνθρωπο για τον οποίο μέχρι πρότινος έπιναν νερό στο όνομα του.

Όλα δείχνουν ότι σε εξέλιξη βρίσκεται μία επικοινωνιακή επιχείρηση ώστε να φορτωθούν όλα τα κακά στην πλάτη του Κώστα Αγοραστού,

Ακόμη και αυτά για τα οποία δεν έχει ξεκάθαρα ευθύνη όπως το θέμα των αρμοδιοτήτων που δεν έχει ξεκαθαρίσει η κεντρική διοίκηση, το θέμα των μεγάλων έργων (Αχελώος- φράγμα Πύλης κα), η αναθεώρηση των χαρτών επικινδυνότητα από τις πλημμύρες, η υποχρηματοδότηση υδραυλικών έργων.

Ωστόσο είναι γνωστό ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι ευθύνες μεταβιβάζονται προς τα κάτω.  Για αυτό ίσως  και  δεν προξένησε μεγάλη εντύπωση, το γεγονός οτι η εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε  για τις ευθύνες των πλημμυρών βάζει στο μικροσκόπιο τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους της Θεσσαλίας.

 Είπαμε.. η ήττα  είναι ορφανή, ενώ  η νίκη έχει πολλούς πατέρες.