Επιτέλους ένας σεφ που φτιάχνει σάντουιτς με..προβατίνα!

Ο σεφ Μιχάλης Βραχλιώτης, από την κουζίνα του Pharaoh βρέθηκε στην Κυψέλη, όπου δημιούργησε το δικό του street food μαγαζί με σάντουιτς που έχουν προσωπικότητα και άποψη. Τα δοκιμάσαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας την εμπειρία μας.

Ανάμεσα στη λεωφόρο Ευελπίδων και την οδό Κυψέλης, κοντά στο 15ο Λύκειο Αθηνών και την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, υπάρχει στη συμβολή των οδών Σπετσών και Παξών ένα νέο street food μαγαζί που φτιάχνει σάντουιτς με παραδοσιακό κρέας από το χωριό αλλά σε μια gourmet εκδοχή που έχει συζητηθεί.

Ο σεφ Μιχάλης Βραχλιώτης, ενώ ακόμα εργαζόταν στην κουζίνα του viral εστιατορίου Pharaoh, έστηνε το δικό του μαγαζί, έναν χώρο που όπως τον χαρακτηρίζει ο ίδιος είναι αφιερωμένος στα Fine Bites & Drinks: δηλαδή ένα σαντουιτσάδικο που θα προσφέρει ιδιαίτερες, αυθεντικές γεύσεις συνδυάζοντας τους θησαυρούς της ελληνικής υπαίθρου με ιταλική φοκάτσια, ιαπωνικό milk bread και με ένα αφράτο ψωμάκι από γλυκοπατάτα.

Πρωταγωνιστής είναι το κρέας, αλλά υπάρχουν και vegetarian και vegan επιλογές. Όχι όμως το κρέας που συνήθως υπάρχει στα σάντουιτς, αλλά πιο δουλεμένες κρεατοφαγικές επιλογές που έχουν τη ρίζα τους στις ελληνικές παραδόσεις: όπως η προβατίνα, το αρνί, οι κεφτέδες από μοσχάρι, η χοιρινή πορκέτα, δοσμένες όμως με έναν πιο εστιατορικό τρόπο. Η προβατίνα, για παράδειγμα, υπάρχει σε δύο επιλογές μέσα σε σάντουιτς: είτε κοκκινιστή με μπεσαμέλ μελιτζάνας, γραβιέρα και καραμελωμένα κρεμμύδια, είτε ως χειροποίητο αλλαντικό -προσούτο προβατίνας- με μαρμελάδα σύκο, γραβιέρα Νάξου, ρόκα και μαγιονέζα.

Ο Μιχάλης Βραχλιώτης στην κουζίνα του δημιουργεί τα δικά του αλλαντικά, όπως το χειροποίητο παστράμι που φτιάχνει μόνος του, τοποθετώντας το κρέας για μια ολόκληρη εβδομάδα μέσα στη άλμη, πριν το καπνίσει, για να μας προσφέρει ένα σάντουιτς με φοκάτσια που έχει μέσα έμενταλ, γλυκιά και πικάντικη μουστάρδα, καραμελιζέ κρεμμύδια και φύλλα από σπανάκι.

Εκτός από το παστράμι ο δημιουργικός σεφ φτιάχνει και τη δική του πορκέτα, ένα νόστιμο ρολό από πανσέτα χοιρινή που σιγοψήνεται περίπου τέσσερις ώρες μέχρι να καραμελώσει η πέτσα του χοιρινού και να γίνει τραγανή, ενώ το κρέας στο εσωτερικό του να είναι τρυφερό και ζουμερό, γεμάτο χυμούς.

 

 

iefimerida