Ημέρα ορόσημο η σημερινή για τα Τρίκαλα

Γιατί την ημέρα, που όλη η Ελλάδα,  με το σύνθημα «και τώρα τα κεφάλια μέσα» πέφτει σε μαζική κατάθλιψη, στο μικρό ΄’γαλατικό χωριό’  της Θεσσαλίας που λέγεται Τρίκαλα, οι κάτοικοι του, παραμένουν, ευτυχείς και ευχαριστημένοι.

Καταρχάς είναι ευχαριστημένοι οι φίλοι του Μύλου των Ξωτικών που είδαν την επισκεψιμότητα του να αυξάνεται ,και η πόλη να κατοχυρώνει πλέον τον τίτλο «Τρίκαλα-η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων»

Ευχαριστημένοι και οι εχθροί του Μύλου των Ξωτικών αφού τελειώνει το δράμα τους, επανέρχεται η ηρεμία, και η χριστουγεννιάτικη «Μύκονος» θα μπει σε χειμερία νάρκη επι  ένα χρόνο.

Ευχαριστημένοι  ο δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι του που έκαναν ακόμη  μία πετυχημένη διοργάνωση, με νέο ρεκόρ στις εισπράξεις και στην επισκεψιμότητα.

Ευχαριστημένοι και της αντιπολιτεύσεως που θα διαλαλήσουν  για ακόμη μία φορά- και με το δίκιο τους -ότι ήταν δικιά τους η ιδέα του Μύλου.

Ευχαριστημένοι τέλος και μαγαζάτορες, ξενοδόχοι και εστιάτορες -όχι βεβαίως όλοι- που έκαναν  ταμείο ρεκόρ. ασχέτως αν σε λίγες μέρες θα γκρινιάζουν για την «αρκούδα που βγήκε στους δρόμους».

Τέτοια καθολική ευτυχία και ευχαρίστησή, φτου. μην την ματιάσουμε. Τα μαγικά φίλτρα του καλού μας Δρυΐδη φαίνεται να πιάσανε.

Πρόκειται  όμως για φίλτρα. Και αυτό που  δεν ξέρουμε είναι, το πόσο κρατά η δράση τους.