Η γέφυρα του Αργύρη πρέπει να αντικατασταθεί (χθες) είναι θέμα ασφάλειας

Στις 7.3.2023 ο Πρόεδρος της Δρακότρυπας και ο Γενικός Διευθυντής του Συνεταιρισμού έστειλαν την παρακάτω επιστολή με αρ. πρ. 89952/07.03.2023 και επανήλθαν με email για το ίδιο θέμα 3.7.2023, 27.6.2023, 3.5.2023, 29.4.2023 στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ Αγοραστό Κωνσταντίνο, με κοιν/ση στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νούσιο Κωνσταντίνο, στον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Φάνη Στάθη και στον κ. Δήμαρχο Αργιθέας κ. Στεργίου Ανδρέα, εφιστώντας την προσοχή ότι το καταπονημένο αυτό γεφυράκι των 12 μέτρων και εκατό ετών ζωής, μετά την τοποθέτηση των υποστυλωμάτων πριν ένα χρόνο για να περνάνε τα μεγάλα οχήματα της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, της ΘΕΟΝΗ και της ΤΕΡΝΑ, είναι θέμα ασφαλείας επιτακτική ανάγκη και μονόδρομος θα λέγαμε, να αντικατασταθεί άμεσα με μια καινούργια ασφαλή και διπλής κατεύθυνσης γέφυρας γιατί

Αν τα υποστυλώματα αφαιρεθούν για την ομαλή διέλευση του νερού το γεφυράκι αυτό δεν θα είναι πλέον ασφαλή για τα βαριά και μεγάλα οχήματα των παραπάνω εταιριών αλλά και γενικώς (είναι και ο λόγος που μέχρι σήμερα δεν έχουν αφαιρεθεί)

Αν δεν αφαιρεθούν τα υποστυλώματα δεν θα κινδυνεύει μόνο η γέφυρα, αλλά το σπίτι και το ξυλουργείο δίπλα από τα νερά που δεν θα μπορούν να βρουν διέξοδο από τα υποστυλώματα.

Δυο φορές πρόσφατα μια τον Δεκέμβριο του 2022 (φωτο) και μια τον Ιούνιο του 2023 κινδύνεψαν το γεφυράκι και τα σπίτια, όταν τα νερά εγκλωβίστηκαν από τα υποστυλώματα σκέπασαν το γεφυράκι και μπήκανε στο σπίτι και το ξυλουργείο και ένας θεός ξέρει πως αποφύγαμε την καταστροφή και η Αστυνομία Μουζακίου αμέσως διέκοψε την κυκλοφορία οχημάτων.

Η γέφυρα του Αργύρη πρέπει να αντικατασταθεί (χθες) είναι θέμα ασφάλειας

Ευχόμαστε να μην τριτώσει το κακό γιατί με την επόμενη κακοκαιρία δεν θα αντέξει το γεφυράκι και τα προβλήματα για όλους θα είναι μη διαχειρίσιμα !!!!!!!!

Για το λόγο αυτό ο Περιφερειάρχης κύριος Αγοραστός Κωνσταντίνος, ο οποίος επιδιώκει και ακούει τις προτάσεις ενεργών πολιτών, θα επιδιώξει, θα πολεμήσει και ήδη κινείται να εκπονηθεί η μελέτη της μικρής αυτής γέφυρας και την υλοποίηση αυτής, παρακάμπτονταν χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες της Περιφέρειας, και αυτό θα γίνει μόνο με την συνεργασία και συνδρομή των τριών μεγάλων εταιριών, της ΘΕΟΝΗ, της ΤΕΡΝΑ και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, οι οποίες χρησιμοποιούν το γεφυράκι αυτό και στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που και οι τρεις αυτές μεγάλες εταιρίες έχουν κατά το παρελθόν παρέχει σημαντικό κοινωνικό έργο στις περιοχές που δραστηριοποιούνται.

Αν ο κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος καταφέρει αυτή τη συνεργασία το γεφύρι θα είναι έτοιμο σύντομα διαφορετικά μπλέξαμε !!!!!

Η επιστολή ΕΔΩ
https://www.dropbox.com/scl/fi/xpqcckqkm34iphjoz5m29/.docx?rlkey=dvz9176nvc8pi2vsibyxwtugp&dl=0

Σεραφείμ Κωστάκης, Πρόεδρος Δρακότρυπας

Ηλίας Μπάλλας, Γενικός Διευθυντής Συνεταιρισμού Δρακότρυπας

 

mouzakinews