Η «μάχη της πίτας» για τους υποψήφιους…

Όπως είναι ήδη γνωστό, το 2023 αποτελεί την  απόλυτη εκλογική χρονιά, καθώς θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές – ίσως και περισσότερες από μία φορές – ενώ στις 8 Οκτωβρίου θα ανοίξουν οι αυτοδιοικητικές κάλπες.

Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε… άλλη διάσταση την έκρηξη κοινωνικότητας που – έτσι κι αλλιώς – αναμένονταν μετά την εξαφάνιση των περιοριστικών μέτρων, τα οποία είχαν μπει στις ζωές όλων κατά τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημία.

Φορείς, σύλλογοι και πάσης φύσεως συλλογικότητες διοργανώνουν εκδηλώσεις κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ δεν είναι λίγες οι χοροεσπερίδες, οι οποίες επανέκαμψαν φέτος με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο.

Αυτές ακριβώς τις συναντήσεις και τις συνεστιάσεις αξιοποιούν οι υποψήφιοι – είτε βουλευτές, είτε αυτοδιοικητικοί – ώστε να βρεθούν κοντά σε πολυπληθές ακροατήριο, να τους δουν οι πολίτες, να συναναστραφούν με πιθανούς ψηφοφόρους και γενικότερα να εξασκηθούν στις δημόσιες σχέσεις με εκλογικό φόντο.

Βέβαια, δεν λείπουν και τα φωτογραφικά ενσταντανέ, με τα πολιτικά πρόσωπα να ανεβαίνουν στην πίστα – πέρα από τον καθιερωμένο χαιρετισμό ή τις βραβεύσεις τις οποίες πραγματοποιούν πολλοί σύλλογοι – ώστε να ρίξουν και έναν χορό.

Σε όλα αυτά ιδιαίτερο ρόλο παίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία κατακλύζονται από στιγμιότυπα με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Με άλλα λόγια η «μάχη της πίτας» εξελίσσεται και έχει ακόμη μέλλον…

Γ.Α.

Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET