Μεταποίηση και “Μύλος των Ξωτικών” μας δείχνουν το μέλλον του Ν. Τρικάλων

Η μεταποίηση των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων πάντα ήταν το δυνατό χαρτί του νομού Τρικάλων.

Εκκοκιστήρια, νηματουργεία και δεκάδες τυροκομία αποτελούσαν την βιομηχανική υποδομή της περιοχής.

Σήμερα τρεις από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας(ΤΥΡΑΣ, LA FARM, ΟΜΗΡΟΣ) έχουν την έδρα τους στο νομό Τρικάλων, ενώ ραγδαία ανάπτυξη παρουσιάζει και ο κλάδος της μπισκοτοποιίας(ΒΙΟΛΑΝΤΑ, ΔΕΡΜΙΣΗΣ).

Τεράστιες ευκαιρίες επίσης παρουσιάζονται στον τομέα της επεξεργασίας κρέατος, όπου τα περίφημα Τρικαλινά λουκάνικα, μπορούν να κατακτήσουν την εγχώρια και διεθνή αγορά.

Ο “Μύλος των Ξωτικών” απέδειξε ότι μπορούμε να καταφέρουμε θαύματα στον τουρισμό, αξιοποιώντας τα Μετέωρα, τον Ασπροπόταμο, την περιοχή του Κόζιακα, το Βαρούσι και του Φρούριο της πόλης των Τρικάλων.