Η φωτογραφία του Παύλου Πολάκη που έγινε viral: Μοιράζει καρδιές όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η εικόνα έχει γίνει viral στα social media και εκτός από χιούμορ έχει και πολιτικό περιεχόμενο. Ο Παύλος Πολάκης, ντυμένος με πουκάμισο σε στιλ χαβανέζικο, μοιράζει καρδιές όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μπορεί να επιστρέψουν έτσι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ;

Η εικόνα του Παύλου Πολάκη που έγινε viral: Μοιράζει καρδιές όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η υπόθεση μπορεί να είναι για πλάκα και για ειρωνία, αλλά έχει και πολιτική βάση. Γιατί αναλύοντας τα αίτια της συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, πολλοί επισήμαναν τον τοξικό χαρακτήρα της αντιπολίτευσης που άσκησε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, σε αντιδιαστολή μάλιστα με την καμπάνια της Ζωής Κωνσταντοπούλου που μοιράζει καρδιές, παρουσιάζει ένα διαφορετικό προφίλ από την έξαλλη persona της τα χρόνια της κρίσης και κερδίζει ψήφους.

Μάλιστα ο καθηγητής Στάθης Καλύβας έγραψε χαρακτηριστικά: “Οι εκλογές αυτές απέδειξαν πως η αναντιστοιχία ανάμεσα σε μια Ελλάδα που βγήκε από την κρίση και κοιτάζει την επόμενη μέρα και μια πολιτική που παραπέμπει στην εποχή της κρίσης, ανάμεσα στην κανονικότητα και την τοξικότητα, αντικατοπτρίζεται και στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ όπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου που αντικατέστησε την υψωμένη γροθιά με τα χαμόγελα και την καρδούλα, βρέθηκε στο εκλογικό επίπεδο του Βαρουφάκη, ο οποίος επέλεξε να αναβιώσει το 2015.

Οι καρδούλες πάλεψαν με τις υψωμένες γροθιές και κέρδισαν κατά κράτος. Και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι πολύ καλό. Η Ελλάδα γύρισε σελίδα”, έγραψε ο Στάθης Καλύβας.

Ετσι λοιπόν ορισμένοι χρήστες των social media πρότειναν η νέα καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και η καμπάνια του Παύλου Πολάκη, να μιμηθεί αυτήν της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Λίγο δύσκολο βέβαια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

Εικόνα