Θυμός και..”Γαλλικά” των Τρικαλινών στα πολιτικά γραφεία. Απρόβλεπτη η επόμενη ημέρα των εκλογών

Αλλεπάλληλες κλήσεις για ευχές από τα τοπικά πολιτικά γραφεία δέχονται καθημερινά οι Τρικαλινοί και τα.. “Γαλλικά” που εισπράττουν οι δυστυχείς συνεργάτες τους, πραγματικά δεν περιγράφονται.

Η οργή προς τη Κυβέρνηση αλλά και το πολιτικό σύστημα συνολικά είναι μεγάλη και ουδείς μπορεί να προβλέψει με σιγουριά, ποιοι θα “πληρώσουν το μάρμαρο.

Οι πολιτικοί αναλυτές αναμένουν ότι ο θυμός και η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων, θα αποτυπωθεί έντονα στην κάλπη, με τα Κυβερνητικά στελέχη να ελπίζουν ότι θα εκτονωθεί σε μεγάλο βαθμό την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Η μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών λόγω της ενεργειακής κρίσης θα καθορίσει εν πολλοίς τις επιλογές και τη στάση τους απέναντι σε κόμματα και πρόσωπα.

Η ιδιαιτερότητα του νομού Τρικάλων είναι, ότι εκπροσωπείται στην Κυβέρνηση από τον Υπουργό Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, στην πιο άσχημη χρονική συγκυρία μετά την ενεργειακή κρίση του 1973.

Επίσης η μη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο κατά πως φαίνεται του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Μιχαλάκη, δημιουργεί πρόσθετη ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό στη Τρικαλινή “γαλάζια πολυκατοικία“, αφού ουδείς γνωρίζει προς το παρόν που θα “κατευθυνθούν” οι ψήφοι του λαοφιλούς αυτοδιοικητικού.

Ερωτηματικό παραμένει και η δύναμη που θα καταγράψει το τοπικό ΠΑΣΟΚ στο νομό, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που προβλέπουν, ότι θα είναι η αρνητική έκπληξη των εκλογικών αναμετρήσεων.