Κυρ. Μητσοτάκης: Τι είπε για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και την τραγωδία στα Τέμπη

Εφ’ όλης της ύλης ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

Ενδιαφέρον έχουν οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη τόσο σε όσα άφησαν οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, όσο και στις εξελίξεις που καταγράφονται – μετά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή – σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών.

Αναλυτικά:

 

Για τη Θεσσαλία είπε ότι «πρέπει να υποστηρίξουμε αφενός τους ανθρώπους που έπαθαν μια μεγάλη καταστροφή και έχουμε κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα. Είπε επίσης ότι έχουμε ζήτημα με τα έργα υποδομών και υπενθύμισε ότι την επόμενη Τετάρτη θα συζητηθούν όλα στη Βουλή. «Το μεγάλο πρόβλημα είναι η διαχείριση του νερού. Θα δούμε αποτελέσματα σε ορίζοντα τετραετίας. Δεν είναι μόνο οι πλημμύρες. Δεν έχουμε αρκετό νερό για άδρευση στη Θεσσαλία», σημείωσε.

Για τα Τέμπη και τη συζήτηση στη βουλή είπε πως «ό,τι και να κάνουμε κατηγορούμαστε για συγκάλυψη, ναι στην εξεταστική συγκάλυψη, όχι στην εξεταστική συγκάλυψη». «Είναι μεγάλο άλμα να πεις ότι επειδή δεν έγινε κάτι καλά στην «717» υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Αν δεν είχε γίνει το δυστύχημα θα γινόταν αυτή η προκαταρκτική; Εμείς είπαμε ναι στην εξεταστική. Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή για μένα όταν επισκέφτηκα το σημείο. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνει ποτέ», πρόσθεσε.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ