Κ. Μητσοτάκης: Επίθεση σε Βελόπουλο και Νίκη για “ντεμέκ πιστούς και πατριώτες”

Ο Μητσοτάκης μαζεύει τις διαρροές από τα δεξιά

Η θέα του Θερμαϊκού και το φόντο του Μεγάλου Αλέξανδρου είχαν έντονο συμβολισμό στη χθεσινή τελευταία ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη.

Μία περιφέρεια που μπορεί να βάφτηκε μπλε, θα μπορούσε όμως να πάει ακόμη καλύτερα, αν η Νέα Δημοκρατία δεν είχε διαρροές προς την Ελληνική Λύση αλλά και το κόμμα Νίκη. Στην Α’ Θεσσαλονίκης η Νέα Δημοκρατία πήρε στην κάλπη της 21ης Μαίου ποσοστό 34,15% ενώ στην Β΄Θεσσαλονίκης 40.07% (αντίστοιχα στις εκλογές του 2019 τα ποσοστά ήταν 35,52% και 43,02%).

Η θέα του Θερμαϊκού και το φόντο του Μεγάλου Αλέξανδρου είχαν έντονο συμβολισμό στη χθεσινή τελευταία ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη.

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι η μόνη περιφέρεια στα βόρεια που η Νέα Δημοκρατία είδε ελαφριά πτώση σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο κυλούσε η δεύτερη προεκλογική περίοδος, να εντείνει την κριτικη του και να μιλάει για πατριώτες στα λόγια, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενα κομματίδια που ψαρεύουν ψήφους επικαλούμενα το θρησκευτικό συναίσθημα.

Τα βέλη του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Ελληνική Λύση και την Νίκη ήταν αιχμηρά σε όλες τις περιοδείες στην Βόρεια Ελλάδα, με αποκορύφωμα την χθεσινή ομιλία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε οτι κάποιοι εμπορεύονται την πίστη και την πατρίδα με λόγια του αέρα.

Ντεμέκ πιστοί και πατριώτες

Χρησιμοποιώντας μία έκφραση των Θεσσαλονικιών έκανε λόγο για “ντεμέκ” (σ.σ δήθεν) πιστούς και πατριώτες, υποστηρίζοντας οτι τα ποσοστά της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη έχουν ακόμη πολλά περιθώρια ανόδου.

“Η αριθμητική της κάλπης είναι αμείλικτη. Πολλές ακραίες φωνές στη βουλή δεν σημαίνουν κατ’ανάγκη πολυφωνία αλλά ίσως το αντίθετο, μπορεί να οδηγηθούμε σε μία δημοκρατική κακοφωνία, ένα φρένο στο αποτέλεσμα και κίνδυνο στην ακυβερνησία. Είναι περιπέτειες που τις έχει ζήσει η πατρίδα μας και θέλει να αφήσει πια οριστικά να τις αφήσει πίσω. Πολύ περισσότερο όταν τις εκφράζουν νεόκοποι ηγέτες και προσωποπαγή σχήματα που νοθεύουν τελικά τις ιδέες που επικαλούνται”, είπε ο Κυρ. Μητοτάκης κάνοντας μάλιστα λόγο για καπηλεία των αξιών, είτε πρόκειται για την φιλοπατρία ή για το μονοπώλιο της Ορθοδοξίας. “Όσοι λοιπόν προσβάλλουν τον σταυρό ή την γαλανόλευκη ας το ακούσουν καλά: αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες”.

 

πληροφορίες από thetoc