Κ.Παπακώστα ομιλήτρια στον προϋπολογισμό 2024

Από το Βήμα της Βουλής τοποθετήθηκε η Τρικαλινή Βουλευτής, Κατερίνα Παπακώστα,  το βράδυ της Πέμπτης, επί της συζήτησης που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες για τον Προϋπολογισμό του 2024.

«Δημιουργούμε επιτέλους τη νέα Ελλάδα. Την Ελλάδα της συνέπειας, της εργατικότητας, της αποτελεσματικότητας, των έργων και των δράσεων. Σπάζοντας  το κατεστημένο της οπισθοδρόμησης, κάνουμε γενναίες μεταρρυθμίσεις, αφήνοντας  πίσω ό,τι μας στέρησε την πρόοδο και την ευημερία», ανέφερε η Βουλευτής, η οποία, κάνοντας ειδική αναφορά στην Θεσσαλία, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις ειδικές προβλέψεις αναφορικά με τον διπλασιασμό των κονδυλίων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την κάλυψη των δαπανών κρατικής αρωγής έναντι φυσικών καταστροφών. 

 

Κάνοντας έναν σύντομο, αλλά περιεκτικό, απολογισμό του έργου της προηγούμενης τετραετίας, η κ. Παπακώστα, τόνισε πως η Ελλάδα ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, κατάφερε να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, να επιτύχει τον τρίτο υψηλότερο βαθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να μειώσει την ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα και να ξεπεράσει ακόμη και τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, επιτυγχάνοντας πρωτογενές πλεόνασμα.

«Οι θυσίες των πολιτών, που επί χρόνια χρειάστηκε να βάλουν πλάτη, πιάνουν τόπο, καθώς η  κυκλική μας οικονομία τους επιβραβεύει πια μέσω των μόνιμων φοροελαφρύνσεων με 7 διαφορετικούς τρόπους», ανέφερε, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ακράδαντα όμως στη δύναμη του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας, όπως και  στο δίκαιο κοινωνικό κράτος για όλους»      .

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της, η Βουλευτής, παρακίνησε τους συναδέλφους της να πουν  «ναι στη συνεννόηση, στις μεγάλες δομικές αλλαγές και στις  μεταρρυθμίσεις», όπως οφείλουν στον ελληνικό λαό, ώστε «ο νέος ελπιδοφόρος  πρόλογος του οδικού χάρτη της χώρας, μην γίνει  ο θλιβερός επίλογος στην ευημερία της κοινωνίας των  πολιτών».

 

 

Βρείτε εδώ το σχετικό βίντεο της ομιλίας: https://youtu.be/8j04GXMqciY