Μητσοτάκης προς Τρικαλινούς: «..Ξεχάστε το τρένο» – Άκρα του τάφου σιωπή από τους τοπικούς άρχοντες

«Η Δυτική Σιδηροδρομική Εγνατία δεν θα γίνει.. ποτέ, είναι ένα έργο στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας..», τάδε έφη ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κυριάκος Κ. Μητσοτάκης, από τηλεοράσεως την 21η Μαρτίου 2023.

Ακατανόητη η συγκεκριμένη τηλεοπτική δήλωση του κ. Μητσοτάκη. με δεδομένο ότι το έργο έχει ενταχθεί στο ανάλογο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δικτύων.

Μάλιστα τη μια στιγμή ο ίδιος δέχεται την ανάγκη σύνδεσης των λιμανιών της χώρας με τον βασικό σιδηροδρομικό άξονα, την κεντρική σιδηροδρομική γραμμή, Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη και την ίδια ώρα ακυρώνει την εξαγγελθείσα από υπουργούς του αλλά και από τοπικούς Βουλευτές σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκα – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα.

Ήδη στην Ήπειρο μετά από αυτήν την δήλωση του πρωθυπουργού, οι αντιδράσεις είναι μεγάλες και το επόμενο διάστημα αναμένονται αυτές, να γίνουν ακόμη πιο έντονες.

Στα Τρίκαλα μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη για τον νομό, αναμένουμε τις τοποθετήσεις κοινοβουλευτικών και αυτοδιοικητικών, που η σιωπή τους μέχρι τώρα ελπίζουμε να οφείλεται στον απόλυτο αιφνιδιασμό τους και μόνο..