Ν. Ταχιάος: Η λύση που επιλέχθηκε είναι η κατασκευή νέας γέφυρας στην Διάβα

Συνάντηση για το πρόβλημα με την κατεστραμμένη γέφυρα της Διάβας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κοινοτικό γραφείο του χωριού μετά από πρωτοβουλία των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Αθανάσιος Λιούτας, η βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίνα Κοντοτόλη, ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρύσα Ντιτνή, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μετεώρων Αθανάσιος Ρουστάνης, Πρόεδροι Κοινοτήτων και πολλοί πολίτες.

Η είδηση που βγήκε από την συζήτηση ήταν η δήλωση του τοπικού υπουργού κ. Δ. Παπαστεργίου, ο οποίος είπε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό κ. Ν. Ταχιάο, που του μετέφερε ότι η λύση που επιλέχθηκε είναι τελικά η κατασκευή νέας γέφυρας στην Διάβα.

Πρόσθεσε ότι η ανάθεση θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι στην εταιρεία που θα αναλάβει το έργο και ότι πρέπει να αποφανθούν οι ειδικοί του αρμόδιου Υπουργείου, αν μπορεί να γίνει πρόχειρο και ασφαλές πέρασμα(Ιρλανδική διάβαση).

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος Έργων της ΠΕ Τρικάλων, Αθανάσιος Τσιάρας, πρόσθεσε από τη μεριά του ότι για τη νέα γέφυρα απαιτείται χρονικό διάστημα 18 μηνών μόνο για την ωρίμανση του έργου.