Νικήτας Κακλαμάνης: Οποιος υπουργός δεν ψηφίσει τον γάμο ομοφύλων, παραιτείται

Όποιος υπουργός δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα πρέπει να παραιτηθεί, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή τις αντιρρήσεις που εξέφρασε τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Attica TV, ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε ότι: “Από τη στιγμή που ένα νομοσχέδιο περνάει από το υπουργικό συμβούλιο και το οποίο στηρίζει ο πρωθυπουργός που διορίζει τους υπουργούς, δεν μπορούν να μην το ψηφίσουν. Όποιος υπουργός δεν θέλει να το ψηφίσει, γιατί θα είναι ελεύθερη η ψήφος, παραιτείται”.

Σε ερώτηση εάν ισχύσει το ίδιο και για την περίπτωση που υπάρξει κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών “διπλωματική απουσία υπουργού”, ο Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε χαρακτηριστικά: “κοιτάξτε, εγώ θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σοβαροί άνθρωποι”.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Μάκης Βορίδης είχε “απειλήσει” με παραίτηση αν μπει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του νόμου για το γάμο ομοφύλων δηλώνοντας ότι δεν προτίθεται να το ψηφίσει.