
Το 50% των εξαγωγών φέτας της χώρας μας πληροφορούν τα επίσημα στοιχεία, πραγματοποιείται από τις γαλακτοβιομηχανίες των Τρικάλων.
Επιχειρήσεις που προσφέρουν εργασία σε δεκάδες “ψηφοφόρους” της περιοχής και όλα αυτά τα χρόνια οι τοπικοί άρχοντες δεν έχουν κάνει τίποτα γι αυτές.
Αναφέρομαι στην αναγκαία βιομηχανική ζώνη με τον αντίστοιχο βιολογικό καθαρισμό που οποιαδήποτε άλλος νομός θα είχε χωροθετήσει, την ίδρυση σχολής τυροκομίας που δεν καταδέχτηκαν να διεκδικήσουν όλα αυτά τα χρόνια, όπως η Ελασσόνα αλλά και την προβολή η κατοχύρωση ως Π.Ο.Π των τοπικών προϊόντων.
Οι επιχειρηματίες του νομού για δεκαετίες πορεύονται μόνοι τους και κάποια στιγμή θα πάρουν των ομματιών τους και θα φύγουν, όπως πριν πολλά χρόνια έκαναν οι πρωτοπόροι του τουρισμού στην Ελλάδα, Τρικαλινοί Διβάνης, Ζαφόλιας κλπ, αφήνοντας το τουριστικό προϊόν σε πρώην γιδοβοσκούς, με τα γνωστά αποτελέσματα για τον νομό.