Ν. Τρικάλων: Να επεκταθεί το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» σε όλα τα σχολεία που επλήγησαν η στεγάζουν μαθητές πληγέντων περιοχών

Οι αρχές του νομού Τρικάλων οφείλουν να λάβουν άμεσα αποφάσεις ενόψει της έναρξης λειτουργίας των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στα θρανία,- εφόσον αποκατασταθούν οι όποιες ζημιές υπέστησαν οι σχολικές υποδομές και διασφαλιστεί ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις- για την επέκταση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» σε όλα τα σχολεία του που επλήγησαν η στεγάζουν μαθητές πληγέντων περιοχών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καταρτίζει συντονίζει και εποπτεύει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και υλοποιείται μέσω του ΟΠΕΚΑ.

Ενόψει της σχολικής χρονιάς που έστω και με κάποια καθυστέρηση ξεκινά, θεωρείται επιτακτική η επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων στα σχολεία των πληγέντων μαθητών, επικουρούμενο και από ένα πρόγραμμα παροχής και πρωινού.

Κι αυτό γιατί υπό τις παρούσες συνθήκες, η πρόσβαση όλων των παιδιών σε μια πλήρη και υγιεινή διατροφή που θα ανακουφίσει ταυτόχρονα και τις οικογένειές τους, είναι παρά πάνω από επιβεβλημένη.