Οι πληγές του Φαραώ στο Ν. Τρικάλων: Μετά τα κουνούπια και την δυσοσμία, ήρθαν οι ακρίδες

Οι δέκα πληγές του Φαραώ, οι οποίες είχαν ονομαστεί και ως οι δέκα πληγές της Αιγύπτου, μπορεί να αποτελούν μία απλή βιβλική αφήγηση ή κάποιο παραβολικό γεγονός, εντούτοις κάποιες από τις πληγές αυτές τις συναντάμε και σήμερα και έχουν την ίδια μορφή και την ίδια ένταση με τις τότε πληγές.

Η πανδημία, οι φωτιές και οι πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας τη χώρα ως ισοστάθμισμα των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που βιώνουμε τις τελευταίες 10 και πλέον ημέρες, η πιθανή έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης όπως αναφέρουν αρκετοί επιστήμονες είναι πολλές ομοιότητες της σημερινής εποχής με την τότε εποχή του 1460-1426 π.Χ. και ας έχουν περάσει εκατοντάδες αιώνες από τότε.

Αν σε αυτό το ψυχοσωματικό – τραυματικό μείγμα προσθέσουμε και τους σεισμούς, ιδιαίτερα τους απανωτούς της Κρήτης, την εγκληματικότητα και την ακρίβεια, καταλαβαίνουμε όλοι μας σε τι δεινή κατάσταση έχουμε εισέρθει και οι σημερινές πληγές που μας ταλανίζουν είναι παραπάνω από εκείνες τις 10 του Φαραώ.

Πάντως σύμφωνα με μαρτυρίες στο trikalatroll.gr σήμερα, ήδη σμήνη ακρίδων έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα Τρίκαλα και στα χωριά του κάμπου.

Βοήθεια μας..!