Οι στενές σχέσεις του Χρήστου Γιαλιά με την Αλβανία – Οι δύο πρώην σύντροφοι

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει οι στενές σχέσεις του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά με την Αλβανία, με την ΕΛΑΣ να προσπαθεί να φτάσει στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της στυγερής δολοφονίας του στη Μάνδρα.

Σύμφωνα με το Mega, ο 59χρονος επιχειρηματίας τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται όλο και περισσότερο στη γειτονική χώρα. Μάλιστα, οι δύο τελευταίες σύντροφοί του φέρονται να έχουν καταγωγή από εκεί. Οι δύο γυναίκες, εκτός από την ίδια καταγωγή, έχουν και το ίδιο όνομα.

Πληροφορίες λένε ότι με την τελευταία σύντροφό του έκαναν από κοινού και ένα επιχειρηματικό άνοιγμα.

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Γιαλιάς δραστηριοποιούνταν με την εμπορία κρέατος και είχε εκτροφείο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία. Ο ίδιος απέκτησε και μία φάρμα στη γειτονική χώρα, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα μετέβαινε εκεί.

Τόσο η επαγγελματική όσο και η προσωπική ζωή του επιχειρηματία ερευνώνται από τις Αρχές.

Η επιχειρήσεις στην Αλβανία και η γνωριμία με 60χρονο που δολοφονήθηκε

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΛΙΑΣΟ αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων “Τα Νέα” και “Το Βήμα”, Βασίλης Λαμπρόπουλος επεσήμανε στην εκπομπή “Live News” του Mega πως, σύμφωνα με αλβανικά Μέσα, υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για εμπορία κρεάτων του επιχειρηματία στην Αλβανία. Παράλληλα, αφήνονται υπόνοιες για παράνομες δραστηριότητες, κυρίως στο εμπόριο τσιγάρων.

Την ίδια ώρα, Μέσα στην Αλβανία αναφέρουν ότι ο Χρήστος Γιαλιάς πιθανόν να γνώριζε έναν 60χρονο αλβανικής καταγωγής, οποίος δολοφονήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2023 στο Παλαιό Φάληρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η υπόθεση του 60χρονου αλλοδαπού είναι σκιώδης, καθώς δέχθηκε πυροβολισμούς από αγνώστους καθώς έβγαινε από το σπίτι του και οι Αρχές δεν έχουν οδηγηθεί ακόμα στην διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.

Ωστόσο, από την έρευνα των ελληνικών Αρχών για τη δολοφονία του Παλαιού Φαλήρου δεν προέκυψε σχέση με τον επιχειρηματία από τη Μάνδρα.

Επίσης έχει προκύψει, όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ότι το θύμα είχε συνέχεια και στην προσωπική του φρουρά άτομα αλλοδαπούς, με καταγωγή κυρίως από την Αλβανία ή τα Βαλκάνια.

 

thetoc