Ο Δ. Λάρισας πιέζει για απομάκρυνση των σιδ. γραμμών από την πόλη-Τα Τρίκαλα τι κάνουν;

Μεθαύριο Τετάρτη 15 Μαρτίου, πραγματοποιείται στις 7 μ.μ, η ανοικτή δημόσια διαβούλευση που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων για το θέμα του σιδηροδρόμου στη Λάρισα.

Η διαβούλευση εντάσσεται στην απόφαση του δημάρχου Απ. Καλογιάννη και της δημοτικής αρχής να επαναφέρει στην πρώτη γραμμή της συζήτησης , μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών μέσα από τον αστικό ιστό, διεκδικώντας τη δρομολόγηση ενεργειών και λύσεων.

Βασική επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι η λήψη απόφασης και η δρομολόγηση διαδικασιών ώστε να υπάρξει επιτέλους μια ειδική μελέτη εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας – βιωσιμότητας των εναλλακτικών λύσεων που απαιτούνται (υπογειοποίηση, ανοικτή τάφρος, παράκαμψη της πόλης, υπόγειες διαβάσεις κλπ.) για τον περιορισμό των κινδύνεων που εγκυμονεί η διέλευση του σιδηροδρόμου από την πόλη.

Στην επιστολή στον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Λαρισαίων αφού αναφέρει ότι η πόλη έχει πληρώσει φόρο αίματος στον σιδηρόδρομο, ενώ υπογραμμίζει ότι όλες οι δημοτικές αρχές της πόλης και η σημερινή έχουν προσπαθήσει να αναδείξουν τα ζητήματα πιέζοντας τις κατά περιόδους διοικήσεις του ΟΣΕ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σημειώνεται επίσης ότι στην επιστολή  δυο φορές την τελευταία πενταετία, η πρώτη  τον Μάρτιο του 2019 επι προηγούμενης κυβέρνησης, και η δεύτερη πριν ένα χρόνο, συμφωνήθηκε σε επαφές με ανώτερα πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του ΟΣΕ, η εκπόνηση τέτοιας μελέτης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προχωρήσει κάτι συγκεκριμένο».

 

larissanet.gr